BEŞİKTAŞ

Beşiktaş 300 milyon liralık anlaşmayı yaptı

Siyah-beyazlılar, Bankalar Birliği ile yapılandırma anlaşmasını yaptı, ayrıca 300 milyon liralık yeni bir krediyle nefes aldı.

Beşiktaş 300 milyon liralık anlaşmayı yaptı

Kartal’ın aylardır süren mali sıkıntılara Türkiye Bankalar Birliği nokta koydu. Alınan krediyle acil borçları ödeyecek olan siyah-beyazlılar, yapılandırma nedeniyle iki yıl faiz dışında bir ödeme yapmayacak. Ana para ise 5 senede ödenecek. Önceki krediler nedeniyle uygulanan tüm temlikler de ortadan kalktı.
 
Türkiye Bankalar Birliği ile uzun süredir görüşen ve aradaki sorunları çözmeye çalışan BeşiktaşYönetimi, dün itibariyle protokole imzayı attı. Güncellenen yeni anlaşma sonucunda Beşiktaş’a 300 milyon TL kredi verilecek.
 
Birkaç gün içerisinde bu parayı kasasına koyacak olan yönetim, tüm birikmiş futbolcu ve personel alacaklarını ödeyecek. 250 milyon olarak öngörülen rakamı 300 milyon TL’ye çıkartan Bankalar Birliği, yapılandırma ile birlikte kulübün temliklerini de açmış oldu.
 
Yapılandırma ve krediler için yeni bir ödeme planı hazırlayan birlik, 2 yıl faiz dışında geri ödeme almayacak. Anlaşmayı uygun faiz çerçevesinde yapan Beşiktaş Yönetimi, bu iki sene içerisindeki gelirlerini diğer borçlarına yönlendirecek. Beşiktaş Yönetimi ancak iki sene sonra Bankalar Birliği’ne ödeme yapmaya başlayacak. Ana parayı 5 senede ödeyecek olan yönetim, toplamda 7 yıl sonrasında tüm borçlarından kurtulmayı planlıyor.
 
Mali dedektif!
 
7 sene sonunda kredilerin tamamını tahsil edecek Bankalar Birliği, bu süreçte kulübün tüm ödemelerini yakından takip edecek. Transferden, borç ödemelerine kadar tüm mali hareketliliği izleyecek olan Bankalar Birliği, deyim yerindeyse mali dedektiflik yapacak. Beşiktaş Yönetimi gelen para nedeniyle bugünden itibaren transfer çalışmalarında düğmeye de basmış olacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER