BEŞİKTAŞ

Beşiktaş 14 sezon sonra ilk peşinde!

UEFA Avrupa Ligi’nde bu akşam Yunanistan temsilcisi Olympiakos’la son 16 turunun rövanş maçında Vodafone Arena’da karşı karşıya gelecek olan Siyah-Beyazlılar için bu mücadelenin tarihi bir değeri bulunuyor.

Beşiktaş 14 sezon sonra ilk peşinde!

Pire’deki ilk karşılaşmadan 1-1’lik sonuçla ayrılarak Türkiye’ye avantajlı dönen Kara Kartal, bu akşam rakibini geçip son 8’e kalması halinde tam 14 sezon sonra bu başarıyı tekrarlamış olacak.

Kulübün 100. yılını geçirdiği 2002-03 sezonunda Rumen teknik adam Mircea Lucescu’nun yönetiminde UEFA’da sırasıyla; Sarajevo, Alaves, Dinamo Kiev ve Slavia Prag’ı geçen Siyah-Beyazlılar, Kupa 2 Çeyrek Finali’nde Lazio’nun rakibi olmuştu.

İtalyan ekibiyle Roma Olimpiyat Stadı’nda oynadığı ilk maçtan 1-0’lık mağlubiyetle ayrılan Kartal, İnönü Stadı’ndaki rövanşta rakibine 2-1 kaybederek elenmişti.

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalistler belli oldu!

Bilic’in takımı Brugge’ü geçemedi

Siyah-Beyazlılar, 2014-15 sezonunda Hırvat teknik adam Slaven Bilic yönetiminde Avrupa Ligi’nde C Grubu’nu lider tamamlayıp üst tura çıkmıştı.

Ardından 2. turda İngiltere Premier Lig temsilcisi Liverpool’u eleyen Beşiktaş, son 16’da Belçika temsilcisi Club Brugge’le yaptığı 2 maçtan 2-1 ve    3-1’lik mağlubiyetlerle ayrılıp turnuvaya havlu atmıştı.

İşte üst tur senaryosu

Şenol Güneş yönetiminde kulüp tarihinde ikinci kez camiaya bu başarıyı armağan etmeyi planlayan Kara Kartal’a, çeyrek final bileti için bu akşam sahasından 0-0 berabere ayrılması veya herhangi bir sonuçla galip gelmesi yetecek.

Karşılaşma, 1-1 sona ererse oyun uzatmalara gidecek. 15’er dakikadan 2 uzatmada da eşitliğin bozulmaması halinde seri penaltı atışları sonucunda son 8’e kalan ekip belli olacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER