SİVASSPOR

Batuhan Karadeniz için şok karar!

Medicana Sivasspor'un teknik direktörü Sergen Yalçın, Batuhan Karadeniz hakkında açıklamalarda bulundu.

Batuhan Karadeniz için şok karar!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un teknik direktörü Sergen Yalçın, görevinin başında olduğunu belirterek, "Hiçbir zaman bu tip durumlarda güçsüz olmadık. Hep güçlü olduk, hep sağlam durduk, hep ayakta duran taraf olduk" dedi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un teknik direktörü Sergen Yalçın, bir basın mensubunun "Batuhan Karadeniz kadro dışı mı ?" şeklindeki sorusu üzerine "Şu anda bizimle yok, olmadığına göre takımda yok. Kendisiyle çalışmayı düşünmüyoruz. Ondan sonrası kulübün tutumudur" diye konuştu. 

Yalçın, kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, ligde geçen hafta Kasımpaşa karşısında vasat bir performans sergileyerek, sahadan yenilgiyle ayrıldıklarını söyledi.

Ligde bu hafta Trabzonspor'u konuk edeceklerini ve iki tarafı da zorlu bir müsabakanın beklediğini dile getiren Yalçın, saha avantajını kullanarak galip gelip, rahat bir nefes almak istediklerini ifade etti.

Yalçın, bir dava için İtalya'da bulunan ve 3-4 gün çalışmalara katılamayacak Brezilyalı sağ bek Cicinho'yu hafta sonu kullanmalarının zoru olduğunu aktararak, çapraz bağları kopan Barrales'in ve sakatlığı süren Yekta Kurtuluş'un da bu maçta forma giyemeyeceğini kaydetti.

Sergen Yalçın, Türk futbolunda başarının sonuçlara bağlı olduğunu belirterek, bahane değil, çözüm üretmeye çalıştıklarını ancak bazen işlerin istedikleri gibi gitmediğini söyledi.

Oyuncularla aralarında bir sorun olmadığını, iyi çalıştıklarını dile getiren Yalçın, istedikleri sonuçları alamadıkları zaman üzerilerinde baskı hissettiklerini aktardı.

Yalçın, bu kriz dönemini en iyi şekilde yönetip buradan çıkmayı planladıklarını vurgulayarak, taraftarlardan sabırlı, sakin ve birlik olmalarını istedi.

- "Trabzon ile Bursa maçları bizim için bir şans" 
Futbolun çok zor bir oyun olmadığını belirten Sergen Yalçın, şunları kaydetti:

"Ligin 8. haftası, küme düşme maçları oynamıyoruz. Yukarıdakilerle aramızda 10 puan falan fark yok. 2-3-4 puan fark var. Aşağıda bizim seviyemizde 5-6 takım var. Bizden daha fazla mağlubiyet almış takımlar var. Onların durumu bize göre daha kötü. Bu gidişatı çok çabuk bir şekilde değiştirmemiz lazım. Trabzon ile Bursa maçları bizim için bir şans, oyuncular için bir şans. Oyuncularımızın sorumluluk alması, daha güçlü ve işin bilincinde olması lazım. O zaman işler bizim için çok daha iyi olur. Bir oyuncu grubu isterse her şeyi yapar. Çünkü onların elinde. Bireysel performanslar geçen sezon ve evvelki sezonun çok altında, bu da bizim sahada bazı şeyleri yapmamızı engelliyor."  

Kendilerine yönelik eleştirileri değerlendiren Yalçın, "Eleştiri yaparken burayı bilmek lazım. Hangi oyuncu hasta, sakat, hangi oyuncu nasıl antrenman yapıyor? Kim hazır, kim değil? Bunları bilmeden eleştiri yapmak sağlıklı olmuyor. Geçen hafta bir gazetede okudum, Batuhan ile Michael Eneramo gol çalışması yapmış, iki oyuncu da antrenmanda yok. Böyle haber çıkınca biz ne yapabiliriz? İnsanları yanlış yönlendirmemek lazım" ifadelerini kullandı.

Sergen Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Görevimizin başındayız. Hiçbir zaman bu tip durumlarda güçsüz olmadık. Hep güçlü olduk, hep sağlam durduk, hep ayakta duran taraf olduk. Öyle olmamız lazım. Her zaman işler iyi gitmiyor. Zaman zaman işler kötü de gidecek. Belki de dibe vuracaksın günü gelecek. Oradan bir an evvel çıkman gerekecek. Oradan çıkmamız için güçlü olmamız lazım. Hem bizim hem oyuncuların güçlü olması lazım. Şu an o aşamadayız. İnşallah, bu girdabın içinden hep beraberce sıyrılabiliriz."   

- Antrenman Kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenman koşuyla başladı. Açma germe hareketlerinin ardından idman, yarı sahada çift kale maçla sona erdi.

Burhan Eşer ve İbrahim Öztürk'ün takımdan ayrı şut çalışması yaptığı antrenmana, kadro dışı bırakılan Batuhan Karadeniz'in yanı sıra çapraz bağları kopan Barrales, izinli Cicinho, rahatsızlıkları bulunan Korcan Çelikay, Mehdi Taouil, İbrahim Akın, Erkan Kaş ile tedavilerine devam edilen Yekta Kurtuluş ve Michael Eneramo katılmadı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER