DÜNYADAN FUTBOL

BATE'den ırkçılık özrü ve sert sözler

BATE Borisov Kulübü, ırkçı tezahüratlara mazur kalan Shakhtar Donetsk'in yıldızı Luiz Adriano'dan ve Ukrayna ekibinden özür diledi.

BATE'den ırkçılık özrü ve sert sözler

Şampiyonlar Ligi H Grubu 3. maçında deplasmanda BATE Borisov'u 7-0 mağlup eden Shakhtar Donetsk'te, 5 gol atarak Messi'nin rekoruna ortak olan Brezilyalı golcü Luiz Adriano, ırkçı tezahüratlara mazur kaldığını açıklamıştı.

Bu açıklamanın üzerine resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlayan BATE Borisov Kulübü, taraftarlarının neden olduğu ırkçıyaklaşım nedeniyle Shakhtar Donetsk'ten ve Luiz Adriano'dan özür diledi. Açıklamada, "Bizim için bu olay, gerçekten de utanç verici ve çok sinir bozucu bir sürprizdi, özellikle de Donetsk'teki arkadaşlarımızın önünde.
Hiçbir durumda, sözde taraftarlarımızın görüşlerini paylaşmıyoruz ve böylesi bir davranışı uygunsuz ve kabul edilemez olarak görüyoruz. Bu açıklamayı UEFA tarafından cezalandırılacağımız için değil, aynı zamanda bu tarz davranışın tamamen barbarca ve aptalca olduğunu düşündüğümüz için yapıyoruz. Bunun bir daha asla stadımızda tekrarlanmamasını umuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER