YEREL HABER

Başpehlivan Recep Kara oldu

19. Kağıthane Yağlı Güreşleri'nde şampiyonluğu Recep Kara kazandı.

Başpehlivan Recep Kara oldu
Kağıthane Belediyesi'nin organize ettiği ve Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde en önemli turnuvalardan sayılan Kağıthane Yağlı Güreşleri'nde, 12 kategoride yaklaşık 400 sporcu mücadele etti.  
 
Başpehlivanlık için finalde Güngör Ekin ile karşılaşan Recep Kara, rakibini mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Başpehlivanlık güreşlerinde üçüncülüğü ise Fatih Atlı aldı.


Gün boyu devam eden ve Yusuf Yoldaş'ın yeniden ağalığa seçildiği güreşleri, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ile Osman Aşkın Bak ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın yanı sıra çok sayıda güreşsever takip etti. 

Turnuva sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Fazlı Kılıç, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, "Kırkpınar’a alternatif olarak düzenlediğimiz yağlı güreşlerde, bu tarihi alanda, Hasbahçe’de ve Sadabad’da tarihi ve geleneksel sporlarımızı yaşatıyoruz. Bunu gelecek nesillere ulaştırmak için gayret ediyoruz. Bu güzel etkinliklerin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER