VOLEYBOL

Basketbolcu babanın voleybolcu kızı!

Türk Telekom Erkek Basketbol Takımının eski antrenörlerinden Melih Çakıroğlu'nun kızı Damla Çakıroğlu, babasını örnek alıyor.

Basketbolcu babanın voleybolcu kızı!

Avrupa şampiyonu olan Yıldız Kızlar Milli Voleybol Takımı'nın kaptanı ve Türk Telekom Erkek Basketbol Takımının eski antrenörlerinden Melih Çakıroğlu'nun kızı Damla Çakıroğlu, ''Babam benim hayat koçum. Tüm çalışma hırsımı ve azmimi ondan alıyorum'' dedi. 
 
 
AA muhabirinin görüştüğü Damla Çakıroğlu, karakter olarak babasının kopyası olduğunu belirterek, ''Babam ben doğduğumda 'bu kız voleybolcu olacak' demiş. Beni de hep bu yolda ilerletti. İyi bir voleybolcu olmamı çok istedi. Bu yüzden babam için başarılı olmayı çok istiyorum'' diye konuştu.

Maçlardan sonra babasıyla mutlaka bir değerlendirme yaptıklarını kaydeden Çakıroğlu, ''Babam çoğu zaman olumsuz şeyler söyler. Hep geliştirmem gereken yönlerim üzerinde durur, tavsiyelerde bulunur. Kendisi de spor camiasından olduğu için çok tecrübeli ve ben ona antrenör gözüyle bakıyorum. Takım ruhunu çok iyi biliyor ve yenilgiyi nasıl kaldıracağımı, çalışma hırsımı, azmimi hep babama borçluyum. çalışma arzusunu bana o aşıladı. Tip olarak annemin kopyasıyım ama karakter olarak babamın kızıyım'' ifadelerini kullandı.

-''DÜNYA ŞAMPİYONASI İÇİN BÜYÜK TECRÜBE KAZANDIK''-

Çakıroğlu, Avrupa Şampiyonası sırasında çok stresli bir dönem geçirdiklerini anlatarak, şöyle devam etti:

''Çok sıkı çalıştık. Milli takım oyuncuları olarak Türkiye Voleybol Federasyonu çatısı altında toplandık ve bir hedef koyduk. Şampiyonluğa odaklandık. O kadar sıkı çalışmanın ardından altın madalya almak gerçekten büyük bir mutluluk oldu. Ayrıca Dünya Şampiyonası için büyük tecrübe kazandık. Avrupa şampiyonu olduk ama henüz hiçbir şey bitmedi. Dünya Şampiyonası'nda daha güçlü rakiplerimiz olacak. Kendimizi buna hazırlıyoruz.''

Damla Çakıroğlu, ''Takımlarda kaptanların yükü her zaman daha fazladır ve üzerlerinde büyük baskı vardır. Genç bir oyuncu olarak kaptanlık deneyimi hakkında neler söyleyebilirsin?'' sorusuna ise şöyle cevap verdi:

''Ben Genç Milli Takım'da benden büyük arkadaşlarımla da forma giydim. Ben küçük olduğum için o takımda onların sorumluluğu daha fazlaydı. Orada rahattım. Yıldız Milli Takımı'nda, Genç Milli Takım'da edindiğim tecrübeleri kullandım. Kaptan olmanın baskısını hissettim ama biz takım olarak görevlerini çok iyi üstlenen oyunculardık ve takım oyunu oynayarak başarılı olduk. Böyle bir takımda kaptanlık yaptığım için ayrı bir gurur duyduğumu söyleyebilirim.''

-''POLJAK'IN ÇALIŞMA ARZUSU VE HIRSINA HAYRANIM''-

Her oyuncu gibi kendisinin de ilk hedefinin (A) Milli Takım forması giymek olduğunu dile getiren milli voleybolcu, ''Ayrıca ileride Brezilya, İtalya gibi liglerde oynamayı çok isterim. İsim hiç önemli değil. İyi bir antrenör ve oyuncu yapısına sahip herhangi bir takım olabilir'' dedi.

Vakıfbank Güneş sigorta Türk Telekom'da forma giyen Sırp Maja Poljak'ı çok beğendiğini kaydeden Çakıroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

''Poljak'ın çalışma arzusu ve hırsına hayranım. Türk oyunculardan da herkes gibi ben de Neslihan Darnel'i beğeniyorum.''

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER