DİĞER HABERLER

Başarılı atletlerden Baykan'a ziyaret

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, şampiyonalarda başarılı olan sporcuları kabul etti..

Başarılı atletlerden Baykan'a ziyaret
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Avrupa Atletizm Şampiyonası ve Avrupa Dağ Koşuları Şampiyonası'nda başarılı olan sporcuları kabul etti..

Mehmet Baykan'ın Spor Genel Müdürlüğü'nde bulunan makamında gerçekleştirilen kabule Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Ergüder Uzun, Genel Sekreter Nihat Doker, Atletizm Milli Takımlar Başantrenörü Muharrem Or, Helsinki'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Nevin Yanıt, Aslı Çakır Alptekin, Gülcan Mıngır ile gümüş madalya kazanan Gamze Bulut, Denizli'de düzenlenen Avrupa Dağ Koşuları Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Ahmet Arslan ile bu şampiyonada madalya kazanan diğer sporcular ile antrenörleri katıldı.

Kabulde bir konuşma yapan Mehmet Baykan, elde edilen başarıların tesadüf olmadığının altını çizerek, "Özellikle atletizmde önemli bir ivme yakaladık. Alınan başarılar uzun yıllar yapılan planlı çalışmaların bir sonucu. Spor yöneticileri tarafından sporcu kaynaklarına doğru bir şekilde ulaşılması son dönemde artan başarılarımızın kilit noktalarından birisidir. Madalya şansımız olan spor branşlarını yaymak için çalışıyoruz. Başarıla inanan antrenörlerimiz ve sporcularımız ülkemizin gururu oldular. Marifet iltifata tabidir. Başarılarınızın karşılığını elbette karşılıksız bırakmayacağız. Bunun da bir an evvel olmasını sağlayacağız. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Bu başarılarınızın Londra Olimpiyat Oyunları'nda da artarak devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Milli atlet Nevin Yanıt, emeklerinin karşılığı olan başarıya ulaştıkları için mutlu olduğunu belirterek, "Avrupa şampiyonası sona erdi. Şimdi sırada olimpiyatlar var. En büyük amacım Londra'da ülkemi en iyi şekilde temsil etmek" dedi.

Avrupa Şampiyonu atletlerimizden Gülcan Mıngır, hedeflere adım adım ilerlediklerinin altını çizerek, Londra'da daha iyi sonuçlar alacaklarına inandığını söyledi.

Aslı Çakır Alptekin ise, atletizme verilen desteklerinin karşılığının ortaya çıkmaya başladığını ifade ederek, "Başarılar her geçen gün artıyor. Devletimiz ve federasyonumuz bizi ço iyi destekliyor. 2010 yılında 3 madalya aldığımız Avrupa şampiyonasında bu sefer 4'ü altın 7 madalya aldık. Şimdi sıra Londra'da" diye konuştu.

Avrupa Dağ Koşuları Şampiyonası'nda 6. kez Avrupa şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atan Ahmet Arslan, dağ koşularında Türkiye'nin çok başarılı olduğunu ifade ederek, "Avrupa şampiyonasında her kategoride Türk sporcular kürsüye çıktı. Bu branşta Avrupa'nın en iyi ülkesiyiz. Dünyada da ilk 3'teyiz" dedi.

Ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çekilirken, Genel Müdür Baykan sporculara günün anısına birer hediye paketi verdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER