BAŞAKŞEHİR

Basakşehir Ankaragücü maçı sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Medipol Başakşehir, sahasında Ankaragücü ile karşılaştı. Abdullah Avcı'nın öğrencileri maçta 1-0 geriye düşmelerine 2. yarıdaki etkili oyunu ile müsabakadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı..

Aliye Tulum
Aliye Tulum[email protected]
Basakşehir Ankaragücü maçı sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Medipol Başakşehir, sahasında Ankaragücü ile karşılaştı. Son 4 maçını kazanamayan ve 10 puan kaybeden turuncu-lacivertliler, geçtiğimiz hafta liderliği averajla Galatasaray’a kaptırdı.

Başakşehir bu kötü gidişata Ankaragücü karşılaşması ile son verdi ve 1-0 geriye düştü maçı 2-1 kazanarak haftaya Galatasaray deplasmanı öncesi kritik 3 puanı hanesine yazdırdı. Alınan bu sonuçla Başakşehir 66 puana yükeldi. Ankaragücü ise 37 puanda kalarak tehlikeli bölgeden kendisini kurtaramadı.

Maçtan dakikalar

7. dakikada sağ kanatta topla buluşan Visca’nın ceza sahası içine yerden verdiği pasta Bajic’in gelişine yaptığı vuruşu kaleci Korcan oyun alanı içine çeldi.

Maçın 17. dakikasında Ankaragücü'nün yıldız futbolcusu Boyd sahneye çıktı ve skoru Başkent temsilcisi lehine 1-0'a getirdi. ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Boyd’un yerden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Ankaragücü'nün 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Başakşehir 2. yarıya oyuncu değişikliği yaparak başladı. Soner Aydoğdu yerine oyuna tecrübeli isim Emre Belözoğlu girdi.

Bu değişiklik oyuna hemen etkisini gösterdi ve Başakşehir aradığı golü 2. yarının başında buldu. 46. dakikada Riad Bajic Başakşehir adına skoru eşitleyen golü kaydetti.

Mücadelenin 2. yarısına baskılı başlayan ev sahibi ekip Robinho'nun 62. dakikada attığı golle skoru 2-1'e getirdi ve üstünlüğü ele aldı.

Mücadelenin 69. dakikasında Caicara'nın derinlemesine pasıyla savunma arkasına sarkan Visca çaprazda kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı, Korcan topu çelmeyi başardı.

Maçta dakikalar 80'i gösterdiğinde sol çaprazda topu alan Sacko ceza alanı dışındnan plaseyle nefis vurdu, top direğin yanından auta çıktı.

82. dakikada da şanssız bir an yaşandı Başakşehir cephesinde. Bu arada Emre Belözoğlu topsuz alanda arka adalesini göstererek değişiklik istedi. İkinci yarının başında oyuna giren Emre oyuna devam edemedi. Başakşehir'de Emre Belözoğlu yerini İrfan Can Kahveci'ye bıraktı.

Maçın 11'leri

Başakşehir: Mert Günok, Caiçara, Mahmut, Kudryashov, Clichy, Gökhan İnler, Jojic, Edin Visca, Soner, Napoleoni, Bajic

Ankaragücü: Korcan, Kitsiou, Kulusic, Pazdan, Pinto, Sedat, Moulin, Sacko, Canteros, Boyd, Orgill

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER