DÜNYADAN FUTBOL

Barça Bilbao'yu 2. yarıda vurdu!

La Liga'nın son şampiyonu Barca, R.Madrid'in 2 puan bıraktığı günü boş geçmeyerek Bilbao deplasmanından üç puan çıkardı.

Barça Bilbao'yu 2. yarıda vurdu!

Katalan devi, Real Madrid'in iki puan bıraktığı günü boş geçmedi...La Liga'da son şampiyon Barcelona, Athletic Bilbao deplasmanından ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 galip ayrılmasını bildi.

İlk yarıda Keita ve Villa'yla kaleyi ciddi şekilde yoklayan Barcelona, Bilbao'nun 34'te 10 kişi kalmasıyla maçta avantajlı konuma geçti. Amorebieta'nın atılışıyla bir kişi eksilen Bask ekibi, ilk yarıyı 0-0 tamamlamayı başardı.

İkinci yarının hemen başında ise ev sahibi, kendi adına maçın en tehlikeli pozisyonunu buldu. 50. dakikada San Jose, ceza sahasında çok net pozisyonda topu direğe nişanladı. Bu pozisyonun hemen ardından ise Barça, "Atamayana atarlar" sözüne nazire yaparcasına Keita ile golü buldu.

Bu dakikadan sonra mutlak bir Barcelona üstünlüğü vardı. Guardiola'nın öğrencileri Pedro ve Iniesta ile çok net iki pozisyondan yararlanamazken 74'te Xavi, uzaktan Iraizoz'u avladı ve farkı ikiye çıkardı.

Maç böyle bitecek derken son dakikalarda heyecan arttı. Dakikalar 87'yi gösterirken rakibine arkası dönükken yumruk atan David Villa'nın bu hareketi hakem Mateu Lahoz'un gözünden kaçmadı ve Barcelona da rakibi Bilbao gibi sahada 10 kişi kaldı.

Bilbao, bu fırsatı değerlendirerek 90'da Gabilondo'yla durumu 2-1'e getirse de son sözü kontratakta çok güzel bir vuruşla fileleri bulan Busquets söyledi ve maç 3-1 sona erdi.

Barça bu sonuçla puanını 12'ye yükseltirken Athletic Bilbao, 7 puanda kaldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER