DİĞER HABERLER

Balkan şampiyonu olduğu gün annesini kaybetti

ANKARA'da 5 yıl önce çöpten atık toplarken spor hocası tarafından fark edilip tekvandoya başlayan Osman Gültekin (15), 4 Ağustos'ta Ankara'da...

Balkan şampiyonu olduğu gün annesini kaybetti

Kaan ULU/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da 5 yıl önce çöpten atık toplarken spor hocası tarafından fark edilip tekvandoya başlayan Osman Gültekin (15), 4 Ağustos'ta Ankara'da yapılan Tekvando Balkan Şampiyonası'nda şampiyon oldu. Osman Gültekin'in, şampiyon olduğu gün annesini kaybettiği ortaya çıktı. Osman Gültekin, şampiyonluğunu annesine adadığını söyledi.
Spor salonu işleten, tekandoda dünya ve Avrupa şampiyonu sporcular yetiştiren Özcan Ağırdaş, 5 yıl önce salonun karşısındaki çöpten plastik atık toplayan Osman Gültekin'i fark etti. Gültekin, Ağırdaş'ın yönlendirmesiyle onun spor salonunda tekvandoya başladı. Babası ayakkabı boyacısı olan ve Altındağ'da gecekonduda yaşayan İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Osman Gültekin, zamanla kendisini geliştirip, çeşitli şampiyonalarda önemli dereceler  elde etti. Osman Gültekin, son olarak geçen 4 Ağustos'ta Ankara'da yapılan Tekvando Balkan Şampiyonası'na katıldı ve altın madalya kazandı.
ŞAMPİYON OLDUĞU GÜN, ANNESİ ÖLDÜ
Osman Gültekin'in, şampiyonluk maçına çıkmadan önce, uzun zamandır organ yetmezliği tedavisi gören annesi Meryem Gültekin'i (43) kaybettiği ortaya çıktı. Şampiyonluk maçından sonra annesinin öldüğünü öğrenen Osman Gültekin, "Babam, hocama annemin vefat ettiğini söylemiş; ama hocam beni maçtan geri çekmedi, bana o an söylemedi. Orada maçı kazandıktan sonra hocam bana annemin rahatsız olduğunu söyledi ve direkt annemin yattığı 29 Mayıs Hastanesi'ne gittik. Orada annemin vefat ettiğini söylediler'' dedi.
'BİRİNCİLİĞİMİ ANNEME ADIYORUM
Tekvandoya başlamadan çöplerden atık toplamasının yanında ayakkabı boyacılığı yapan ve sanayide çırak olarak da çalışan Osman Gültekin, annesine, Balkan Şampiyonası'nda birinci olacağına dair söz verdiğini hatırlatarak, "'Birinciliğimi anneme adıyorum. Bundan sonra hedefim tüm katıldığım şampiyonlarda birinci olmak. Ama yetkililerin, devlet büyüklerimizin bana sahip çıkmasını istiyorum. Türk bayrağımızı şampiyonalarda birinci olup dalgalandırmak istiyorum" diye konuştu
'EN BÜYÜK HAYALİM BABAMA EV VE ARABA ALMAK'
Hocası Özcan Ağırdaş’ın kendisini 5 sene önce fark etmesinden beri bu sporu çok severek ve isteyerek yaptığını söyleyen Osman Gültekin, "Spor hayatıma çok olumlu bir şekilde etki ediyor. Spor yaptığım için okulda hocalarım derslerde ayrı bir yardımcı oluyor, notlarımı yükseltiyor. Bu sene Balkan Şampiyonu oldum, ileride dünya şampiyonu olmayı hedefliyorum. En büyük hayalim babama bir ev ve araba almak" ifadelerini kullandı.

FOTORAFLI

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER