FENERBAHÇE

Aziz Yıldırım korsan gazeteyi deşifre etti

Aziz Yıldırım'ın basın toplantısında İstanbul Gazetesi adına soru soran muhabirin, kendisine sorulan sorulara cevap verememesi spekülasyonlara sebep oldu.

Aziz Yıldırım korsan gazeteyi deşifre etti

Türkiye'de sırf devletin Basın İlan Kurumu'ndan para alabilmek için kurulmuş gazeteler var. Bu gazeteler, Basın İlan Kurumu'na 'dağıtılan veya satılan' değil sadece 'basılan' miktarı bildiriyor. Yaklaşık 5 bin basış rakamına ulaştığını beyan eden her gazete devletten para almaya hak kazanıyor.

DEVLETTEN PARA ALMAK İÇİN BASILAN GAZETELER

Kimse bu gazetelerin adını bilmiyor, gazetenin kendisini gören de yok. Sokakta, maçta, toplu taşıma araçlarında hiç bir şekilde göremediğimiz bu gazeteler sırf devlet desteği alabilmek için basılıyor.

AZİZ BAŞKAN'A SORU SORUNCA DEŞİFRE OLDU

İşte o gazetelerden biri Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a soru sorunca deşifre oldu.

Bu gazetelerden birinin yazarı, Başkan'a soru yöneltmek için söz aldı.. O sırada Aziz Yıldırım gazetenin adını hiç duymadığını söyledi ve "Yeni mi çıktı, kaç satıyor, kime satılıyor, kaç liraya satılıyor" gibi sorular sordu.

Gazete adına basın toplantısına gelen kişi bu soruların hiçbirine cevap dahi veremedi. 

İSTANBUL GAZETESİ

İstanbul Gazetesi’nden Zorunlu Açıklama

''Yıldırım’ın çarpıcı açıklamalarıyla sosyal medyada da gündemin üst sıralarına yerleşen basın toplantısında bir soru soran yazarımız Ali Bektan, heyecanının ve Fenerbahçe taraftarlığının kurbanı olunca farklı bir gündem oluştu.

Ali Bektan’ın gazetemizin tirajı ve satış fiyatıyla ilgili soruları –heyecandan olsa gerek- cevaplandıramaması ve sorusunu fanatik bir taraftar gibi yöneltmesi tarafımızdan da şaşkınlıkla karşılanmış, kabul edilemez bulunmuştur.

Yılların sarı basın kartlı gazetecisi olan Ali Bektan’ın canlı yayın heyecanına kapılarak fanatik Fenerbahçe taraftarı edasıyla sormaya çalıştığı sorudan yola çıkarak; bazı mecralarda gazetemizin kurumsal kimliği, Basın İlan Kurumu, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Başkanı Aziz Yıldırım’a art niyetli saldırılar başlamıştır.

Sosyal medyanın oluşturduğu sanal gündem üzerinden Basın İlan Kurumu veya Fenerbahçe Spor Kulübü ile Başkanı Aziz Yıldırım’a karşı gizli ajandalarını devreye sokan art niyetli kişilerin haksız ithamlarını esefle karşılıyor ve kınıyoruz.

İstanbul Gazetesi, Basın İlan Kurumu daha teşekkül etmeden yıllar önce, 1949 yılında başladığı yayın hayatını bundan sonra da evrensel gazetecilik ilkelerine bağlı kalarak, bağımsız, özgür, tarafsız habercilik anlayışıyla sürdürmeye devam edecektir.''

Yorumlar
TREND HABERLER