BEŞİKTAŞ

Aykut Kocaman isyan etti! İşler ayarlanıyor

Beşiktaş'a Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında 3-2 mağlup olan Atiker Konyaspor'da maç sonrasında hakem Ali Palabıyık ve VAR hakemlerine tepki vardı. Aykut Kocaman karşılaşmanın ardından sert açıklamalar yaptı.

Aykut Kocaman isyan etti! İşler ayarlanıyor

Spor Toto Süper Lig'in 25. hafta mücadelesinde deplasmanda Beşiktaş'a 3-2 mağlup olan Atiker Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin uygulanma biçimini ve hakem Ali Palabıyık'ı eleştirdi.

Mücadeleyi değerlendiren Kocaman "İstediğimiz sonuçla ayrılamıyoruz. Tabii bunun nedenleri var. İğneyi kendimize batırıp, sonra çuvaldız için yer var mı bakalım etrafa. Merkezde top kaybetmemek gerektiğini defalarca söylememize rağmen, yediğimiz iki gol direkt olarak bu şekilde geldi. Beraberliği yakalamayı başardık, ritim bize de dönmüştü ama ayağımızdaki topla beraber mağlup ayrıldık. Beşiktaş'ın bugün kazanmaya yakın taraf olduğunu söyleyebiliriz. 2-2'den sonra ayağımıza fırsatlar geldi fakat başaramadık" dedi.

'Darbe net bir darbe. Bir büyüğümüzün dediği gibi işler ayarlanıyor, gidiyor'

Maçın hakemi Ali Palabıyık'a tepki gösteren Kocaman şunları söyledi:

"Ali Palabıyık'la ilgili şunu söylemek lazım: Son bölümde dengeyi kaçırdı. Bu atmosferde kabul edilebilir bir durum. Kabul edilemeyecek durum şu: Akhisar maçında son dakikada çok net bir penaltı, Trabzon maçında olmayan penaltı, Malatya maçında net penaltı... Oyuncu, dizine aldığı darbeye rağmen tüm iyi niyetiyle orta açıyor ama bu o darbeyi ortadan kaldırmaz. Bu kadar net pozisyonu görmemek için ya kör olmak lazım ya da art niyetli olmak lazım"

"Beşiktaş bizden daha iyiydi, kazanmaya yakındı, buna itirazım yok. Neden vermiyorsunuz penaltıyı? İncelendi diyorlar. Darbe net bir darbe. Tekrarlıyorum. Bu bir ayarlar meselesi, bir büyüğümüzün söylediği gibi. İşler ayarlanıyor gidiyor. VAR diye bir sistem geldi, oturuyorlar, gördüklerini vermiyorlar. Amir'in dizine çok net bir darbe var. Bunu görmedim demek ayıp olur."

Hakem eleştirisi

Aykut Kocaman, VAR uygulamasına rağmen yapılan hataları anlayamadığını ifade ederek, "Ali Palabıyık'ın yönetiminde içeride oynayan büyük takımların hakem sapmaları oluyor. Bu da kabul edilebilir bir şekilde oluyor. Hakem maç oynanırken göremeyebilir. Çeşitli kameraların olduğu bir ortamda yapılan hataları anlamıyorum. Pozisyonu inceleyip inceleyip 'penaltı değil' demek tamamen iyi niyetin kötüye kullanılmasından başka bir şey değil. Çok net bir biçimde Necip'in dizi Amir Hadziahmetovic'in dengesini sarsacak şekilde geliyor. Son anda düşmemek adına çaba harcamasıyla düşmeden kurtarmaya çalışıyor. Amir'in iyi niyetli olması onu yukarıdan izleyenlerin karar vermesini etkilememeli. Beşiktaş bizden daha fazla pozisyona girdi. Doğal olarak daha etkili olabilir, bu futbolun gerçekleri." şeklinde konuştu. 

Kasıtlı kararların endişe verici bir yere gittiğini ifade eden Aykut Kocaman, "Ben VAR kararlarının büküleceğini hiç düşünmemiştim. Gri pozisyonların karar vericileri sizsiniz. Var olan güvensizlik duygusu daha da büyütülüyor. Zalimin zulmü daha çok olurmuş ya oraya doğru gidiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

Yorumlar
TREND HABERLER