ŞAMPİYONLAR LİGİ

Avrupa'nın en büyüğü Barca oldu

Devler Ligi finalinde, İspanyol devi Barcelona ile İngiltere temsilcisi Manchester United Roma'da karşılaştı... Katalan ekibi üstün bir oyunla şampiyonluğa ulaştı...

Avrupa'nın en büyüğü Barca oldu
BARCELONA: 2-0 :MANCHESTER UNİTED

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2008-2009 sezonunun şampiyonluğunu, finalde geçen yılın şampiyonu İngiliz ekibi Manchester United'ı 2-0 yenen İspanya'nın FC Barcelona takımı kazandı. 

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin haftalardır beklenen finalinde Manchester United ile Roma Olimpiyat Stadı'nda karşılaşan Barça, 1992 ve 2006'dan sonra üçüncü kez bu kupayı müzesine götürdü. Barcelona, Manu'yu 2-0 mağlup ederken golleri 10. dakikada Samuel Eto'o, 70. dakikada Lionel Messi kaydetti.

İtalya'nın başkenti Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda 75 bin seyirci önünde yapılan ve İsviçreli hakem Massimo Busacca'nın yönettiği maçta FC Barcelona, ilk yarıyı 10. dakikada Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o'nun golüyle 1-0 önde kapadı.

İkinci yarıda 70. dakikada Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin ayağından bir gol daha kazanan FC Barcelona, maçtan 2-0 galip ayrılarak, bu sezon 54.'sü düzenlenen kupada 3. şampiyonluğuna ulaştı.

FC Barcelona, daha önce bu kupada 1991-1992 ve 2005-2006 sezonlarında şampiyonluk kazanmıştı.

Kupada 3 şampiyonluğu bulunan Manchester United ile 1991'deki Avrupa Kupa Galipleri final mücadelesinden sonra ilk kez bir Avrupa kupası finalinde karşılaşan FC Barcelona, böylece bu kupada İspanya'ya 12. şampiyonluğu getirirken, rakibine karşı da 11. resmi maçta 3. galibiyetini elde etti.

Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu FC Barcelona, Avrupa Süper Kupa maçında, UEFA Kupası sahibi Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ile karşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakika. Barcelona Eto'o'nun golüyle dev finalde 1-0 öne geçti...

18. dakikada kaleyi yine karşıdan gören bir noktadan ManU frikik kazandı. Bu kez Ronaldo değil Gigs vurdu, üstten auta çıktı.

20. dakikada stat bir kez daha ayağa kalktı, tribünler heyecanla Messi'nin çalımını ve ceza sahası dışından şutunu izledi, top az farkla auta çıktı.
 
Sonraki dakikalarda orta sahada büyük bir üstünlük kuran Barcelona, rakibini kalesine yaklaştırmadı. Messi driplingleriyle Manchester defansını ortadan delmeye çalışırken; ManU da hızlı akınlarla beraberlik golü aradı.

İlk yarı Barça'nın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı...

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

İkinci yarıda mutlak gol bulmak zorunda olan Feguson, ilk oyuncu değişikliğini yaptı. Oyundan Anderson'u alan Feguson, Tevez'i sahaya sürdü.
 
Ama gole yaklaşan yine Barcelona oldu. 49. dakikada sol kanatta boşluk bulan henry, ceza sahasına daldı, Ferdinand'ı çalımla yatırdı, Van der Sar ile karşı karşıya pozisyonda vurdu ama tecrübeli file bekçisini geçemedi.
 
Ardından 1'er dakika arayla Barcelona iki büyük tehlike yarattı ama ilkinde Eto'o, ikincisinde de Messi topa vuramadı. Bu arada 2. pozisyonda Messi arkadan itildiğini iddia edip penaltı bekledi ama Busacca oralı olmadı.
 
Dakikalar 53'ü gösterdiğinde Barcelona ceza yayı içinde, kale çizgisine 18 metre mesafede frikik kazandı. Sağ ayağının içiyle nefis vuran Xavi'ye direk izin vermedi.

70. dakika. Barcelona Messi'nin kafa golüyle ManU karşısında skoru 2-0 yaptı...

Hemen 1 dakika sonra Barça ceza sahası içinde, üstelik kale sahasında topu önünde bulan Ronaldo kaleyi tuturamadı, takımını bir golden etti.
 
2. golden sonra Barcelona'da Henry'nin yerine Keita, Manchester'da da Gigs'in yerine Scholes oyuna dahil oldu.
 
85. dakikada bu kez Puyol, Van der Sar ile karşı karşıya kaldı ama o da topu kalecinin üzerine nişanladı.
 
3 dakikalık uzatmanın son düdüğü çaldığında, "Asrın Takımı Barcelona" zaferini kutluyor, Manchester United ise hem futbolu hem de skorla halal kırıklığı yaratıyordu.

STAT:
Roma Olimpiyat
HAKEM: Massimo Busacca
 
BARCELONA: Valdes, Busquest, Puyol, Pique, Sylvinho, Toure, Xavi, Iniesta, Messi, Henry (Dk. 71 Keita), Eto'o
 
MANCHESTER UNITED: Van der Sar, O'Shea, Ferdinand, Vidic, Anderson (Dk. 46 Tevez), Carrick, Park (Dk. 66 Berbatov), Gigs (Dk. 73 Scholes), Ronaldo, Rooney
 
GOL: Dk. 10 Eto'o, Dk. 70 Messi
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER