YEREL HABER

Avrupa Kupası heyecanı Antalya'da

Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, 2. Antalya ITU Triatlon Avrupa Kupası'nın ilk ayağının 3 Nisan'da Antalya'da yapılacağını bildirdi.

Avrupa Kupası heyecanı Antalya'da

Güneş, federasyon yöneticileri ile birlikte Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Triatlon sporunun geçmişi ve federasyonun bu yılki çalışmaları hakkında bilgi veren Güneş, yüzme, bisiklet ve koşunun birarada yapıldığı triatlon sporunun, futboldan sonra en çok kitlesi olan spor dalı olduğunu söyledi.

 
2. Antalya Triatlon Avrupa Kupası'nın ilk ayağının 3 Nisan'da Antalya'da düzenleneceğini belirten Güneş, olimpik mesafelerde yapılacak uluslararası yarışmaya aralarında İngiltere, Rusya, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Ukrayna, Polonya, Danimarka, Belçika, İsveç, İrlanda ve Hollanda'nın da bulunduğu 30 ülkeden 250'nin üzerinde sporcu ve yöneticinin katılacağını kaydetti.

2. Antalya ITU Triatlon Avrupa Kupası yarışlarının bir özelliğinin de bu yarışmada başarılı olacak sporcuların 2012 yılında İngiltere'de gerçekleştirilecek Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanması olduğunu ifade eden Güneş, ''Bu nedenle 3 Nisan'da yapılacak yarışmaya kendi alanlarında en yüksek puanı alan sporcular katılıyor'' dedi.

Konyaaltı 16 numaralı plajda gerçekleştirilecek yarışlarda sporcuların 1500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklet, ardından da 10 kilometre koşu yapacağını vurgulayan Güneş, triatlon yarışmaları ile Antalya'nın tanıtımının yapılacağını ve Eurosport'un yarışları banttan yayınlayacağını bildirdi.

Triatlon Federasyonu'nun son yıllarda önemli atılımlar yaptığına da dikkati çeken Güneş, şöyle devam etti:
''Ülkemizde triatlon faaliyetleri Nisan ayında başlayıp Kasım ayında sona eriyor. İki yıldır da kış aylarında düzenlenen kamplarla sporcularımızı sezona hazırlıyoruz. Hakemler ve antrenörlerimiz için çeşitli eğitim programları gerçekleştirmekteyiz. Bu yıl Kütahya, Sivas, Yalova, Tatvan, Elazığ-Hazar, Karasu, Eğirdir, Sinop, İstanbul ve üniversiteler arası şampiyona olmak üzere toplam 10 yerde yarışmalar düzenleyeceğiz.''

Güneş, yarışma öncesi Türk Triatlon Milli Takımı'nın yarın Antalya'da kampa gireceğini sözlerine ekledi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER