DÜNYADAN FUTBOL

Athletic Bilbao 1 - 2 Atletico Madrid

La Liga'da liderlik koltuğunda oturan Atletico Madrid, 31. haftanın zorlu mücadelesinde Athletic Bilbao'ya konuk oldu.

Athletic Bilbao 1 - 2 Atletico Madrid
La Liga'da liderlik koltuğunda oturan Atletico Madrid, geriye düştüğü zorlu Athletic Bilbao deplasmanından 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Athletic Bilbao 1 - 2 Atletico Madrid
6' 1 - 0 Iker Muniain
22' 1 - 1 Diego Costa
55' 1 - 2 Koke

Milli futbolcumuz Arda Turan'ın yedekler arasında yer aldığı maça hızlı başlayan ev sahibi Bask ekibi, 6. dakikada Muniain'in attığı golle 1-0 öne geçti. Konuk Başkent ekibi ise 22. dakikada skoru eşitledi. Koke'nin asistini gole çeviren Diego Costa, durumu 1-1 yaparken, La Liga'daki gol sayısını 25'e, Atletico forması altındaki gol sayısını da 100'e yükseltti.

İlk yarıda 2 net pozisyonu haracayan Costa, ikinci yarının hemen başında önemli bir şansı kullanamazken, 55. dakikada sahneye çıkan Koke, Atlecio Madrid'i 2-1'lik üstünlüğe taşıdı. Golün iki dakika sonrasında Arda Turan, Sosa'nın yerine oyuna dahil oldu.

78. dakikada Arda'nın ceza sahası içinde Toquero ile girdiği ikili mücadele sonrasında Bilbaolu oyuncular penaltı beklerken hakem oyunu devam ettirdi. 80. dakikada Aduriz'in yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Courtois çok kritik bir kurtarışa imza attı.

85. dakikada Costa'yı düşüren Laporte, kırmızı kartla cezalandırılırken, pozisyonu avantaja bırajkmayan hakem Atletico Madridliler'in tepkisini çekti. 10 kişi kalan rakibi karşısında skoru koruyan Atletico Madrid, zorlu deplasmandan 2-1'lik galibiyetl ayrıldı ve çok önemli bir 3 puanı habesine yazdırdı.

Peş peşe 5. galibiyetini elde eden Atletico Madrid, puanını 76 yaptı ve haftayı zirvede tamamladı. Bu sezon evinde ikinci kez kaybeden Bilbao ise 56 puanla 4. sırada yer aldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER