SÜPER LİG

Atatürk Stadı yıkılacak mı?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe açıklamalarda bulundu.

Atatürk Stadı yıkılacak mı?
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk olarak son günlerde kamuoyunu meşgul eden 'Timsah heykeli' tartışmalarına son noktayı koydu.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine Atatürk Stadı'nın yerine yeni bir meydan kazandırılacağını belirten Recep Altepe, "Yeni stat bittiği zaman Atatürk Stadı'nın olduğu bölgeyi meydan olarak kullanacağız. Sayın Başbakanımız da Bursa'ya güzel bir meydan kazandırılmasını istiyor. Bu meydanın adı ne olur bilinmez. Altıparmak Stadyum Meydanı diyebiliriz. Büyük kentlerde meydanlar kolay elde edilmiyor. O nedenle titiz çalışıyoruz. Meydanda sporla ilgili heykeller olacak. Bu konuda bir yarışma düzenlemeyi planlıyoruz. Bizim de önerilerimiz olacak. Kamuoyundan da görüş alacağız. Ama gündemimizde 'statta dev bir timsah heykeli yapılacak' diye bir durum asla söz konusu değil. Bu sadece bir mimar görüşü. Bunu dikkate almamak lazım" dedi.


MAÇLAR ATATÜRK STADI'NDA
Atatürk Stadı'nın tarihi bölümüyle ilgili görüşlerini de aktaran Bursa Büyükşehir Başkanı Recep Altepe, "Stadın eski bölümü çok özellikli değil. Artık ömrünü tamamlamış durumda. Yapılacak meydan projesine göre yıkılıp yıkılmaması hakkında bir yol çizilecek" ifadesini kullandı. Timsah Arena'nın inşaat çalışmaları hakkında da bilgi veren Recep Altepe, 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Bursa'da gerçekleştirilecek U20 Dünya Futbol Şampiyonası'na Timsah Arena'nın tam haliyle yetişmeyeceğini söyledi. Altepe, "Bizim maçların oynanması için FIFA ile imzaladığımız protokol Atatürk Stadı'nı kapsıyor. Maçlar eski statta oynanacak. Yüklenici firmalarla görüşüyoruz. Stadı tam anlamıyla 2013 yaz sonunda bitirmek arzusundayız. Bizim için engel yok. O dönemde dünya medyası Bursa'da olacağından yeni stadın tanıtımı için büyük bir fırsat elimize geçecek. Bu nedenle çok çalışıyoruz. Bursa'ya gelen medya kuruluşları stat tam bitmiş olmasa da oradan yapacakları yayınlarla tanıtımda büyük rol üstlenecek" diye konuştu.

KALICI GELİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Bursaspor camiasını yakından ilgilendiren yeni stadın gelir dağılımı ile ilgili görüşlerini de aktaran Altepe, ticari alanların Bursaspor'un kullanımına verilip verilmeyeceği hakkında, "Stadyumu Bursa Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Kime yapıyor? Bursaspor'a kullandırmak için yapıyor. Biz, Galatasaray, Kayserispor statlarını nasıl kullanıyorsa Bursaspor'a da o şekilde kullandıracağız. Şu an için olmayan bir eser kimseye gelir getirmez. Amacımız öncelikle stadı bitirmek. Biz o stadı Bursaspor'a kalıcı getir getirsin diye yapıyoruz" şeklinde görüş belirtti. Recep Altepe Bursa Valisi Şahabettin Harput'un önderliğinde Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ile bir araya gelmeleri konusunda da "Biz her teklifi ciddiye alıyoruz. Bursaspor tüm Bursa'nın ön önemli değeri. Bursaspor'a her zaman yardımcı oluruz. Bize gelen önerilerin, projelerin hepsine açığız. Bursaspor'a faydalı olacak, kalıcı getir sağlayacak her konuyu değerlendiririz. Bursa'mızın gözbebeği Bursaspor'un hep yanındayız" diye konuştu. 
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER