FUTBOL

Arsene Wenger Emre Mor'a hayran kaldı

Arsenal'in tecrübeli teknik direktörü Arsene Wenger, EURO 2016'da en fazla beğendiği iki futbolcuyu açıkladı. Wenger, Kante ve Emre Mor'u işaret etti.

Arsene Wenger Emre Mor'a hayran kaldı - Sayfa 1

Arsenal'in tecrübeli teknik direktörü Arsene Wenger, EURO 2016'da en fazla beğendiği iki futbolcuyu açıkladı. Wenger, Kante ve Emre Mor'u işaret etti. Lig TV'ye bir röportaj veren Arsene Wenger, Emre Mor ve Türkiye hakkında görüşlerini paylaştı. İşte Arsene Wenger'in sözleri...

Arsene Wenger Emre Mor'a hayran kaldı - Sayfa 2

"Hiçbir şekilde büyük futbol ülkelerinin turnuvayı domine ettiğini söyleyemeyiz. Kimi büyük ülkeler evlerine erken döndü. Rusya ve Türkiye gibi güçlü takımlar ilk turda elendi. İzlanda gibi küçük ülkeler çeyrek finale kalmayı başardı.

Arsene Wenger Emre Mor'a hayran kaldı - Sayfa 3

İki önemli şeyin sonucu bu. Birinci olarak, büyük ülkelerin üstündeki büyük baskı, kimi ülkelerin bunda sıkıntı çekmesi ve kiminin de başarıyla baş edebilmeleri. İkinci olarak küçük ülkeler, futbol okulları ve akademileri ile büyük birlik hissiyle hareket ettiler. Büyüklerle karşılaştığınız zaman dayanışma daha fazla oluyor. Birçok ülkenin de Avrupa çapında gelecek ile ilgili çok iyi kararlar aldığını, çok iyi hücumcuları olduğunu görüyoruz."

Arsene Wenger Emre Mor'a hayran kaldı - Sayfa 4

"Kante ve Emre Mor'u çok beğendim" "Kimi genç oyuncuların iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Fransa'dan Kante ve Türkiye'den Emre Mor'u çok beğendim. Emre Mor, Türkiye'nin oyununa genişlik kattı. Fransa'da Kingsley Coman, İzlandalı birkaç genç oyuncuyu çok beğendim.