ANTALYASPOR

Antalyaspor taraftarlarına silahlı saldırı

Süper Lig'de dün oynanan Kayserispor- Antalyaspor maçından dönen Akdeniz ekibinin taraftarlarını taşıyan araca pompalı tüfekle ateş açılıp, havai fişek ve taşlı saldırı yapıldı. Bazı taraftarlar saldırı sırasında hafif yaralandı.

Antalyaspor taraftarlarına silahlı saldırı

Kayseri deplasmanından dönen Antalyaspor taraftarlarını taşıyan minibüs ve otobüse kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce taş ve havai fişekle saldırı düzenlendi, pompalı tüfekle ateş edildi.

Olayda araçların camları kırıldı, bazı taraftarlar yaşanan panik sırasında hafif şekilde yaralandı. Taraftarları taşıyan 07 SG 427 plakalı otobüsün şoförü 46 yaşındaki Ali Özer, maçtan sonra eskortlar eşliğinde Kayseri’den çıktıklarını, emniyetin belirlediği güzergahı kullandıklarını söyledi. Kayseri’den yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta her biri en az 20 kişiden oluşan 3 grubun aracı taşladığını iddia eden Özer, “Çok büyük bir kaza atlattık. Can kaybı da yaşanabilirdi. Ama bu kadarına şükrediyoruz” dedi.

Saldırı sırasında pompalı tüfek de kullanıldığını ileri süren Özer, “Otobüste o anda 54 kişi vardı. Soğukkanlı davranmaya çalıştım. 54 kişinin hayatının bana bağlı olduğunu düşündüm. Daha önce böyle bir olayla karşılaşmadım” diye konuştu. Özer, Antalyaspor için deplasmanlara gitmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

HAVAİ FİŞEKLE SALDIRDILAR

Saldırı sırasında otobüste bulunan taraftarlardan Döndü Yıldırım ise seyir halindeyken havai fişekli, silahlı ve taşlı saldırıya uğradıklarını söyledi. Otobüsün camlarının kırıldığını anlatan Döndü Yıldırım, “Şoförler olay yerinde durmadan devam etti. Akaryakıt istasyonunda durduk. Çok korktum. Başıma ilk kez böyle bir olay geldi. Ama bunu yaşadım diye de deplasmanlara gitmemezlik yapmayacağım. Antalyaspor’u yalnız bırakmayacağım” dedi.

ORGANİZE SALDIRI

Otobüste bulunan Grup 1966 Antalyaspor Taraftarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Güneyarslan, şunları kaydetti:

“Bir anda silahla ateş açıldı. Havai fişek ve taşlarla saldırdılar. Hava fişek şoförün olduğu cama isabet etti. Hareket halindeydik. O anda şoför panikleseydi facia yaşayabilirdik. Organize yapılmış bir saldırı. Önde oturuyordum. Ön cama doğru gelen havai fişek, arkasından tekrar bir pompalı sesi. Ardından taşlar atılmaya başlandı. Enterasandır 3 gruba ayrılmışlardı. Bir gruptan kurtulsanız bile diğerinden kurtulma şansınız yok. Kadınlar çığlık atmaya başladı. Otobüs sağa, sola gitmeye başladı. İnsanlar panik halinde kapılara saldırdı. Şans eseri şarampole yuvarlanmaktan kurtulduk. Tamamıyla organize yapılmış bir şey.”

İstanbul'da amatör futbolcu yorgun mermi ile yaralandı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER