ANTALYASPOR

Antalyaspor ne zaman kuruldu Antalyaspor teknik direktörü, başkanı ve oyuncuları kim?

Antalyaspor'un puan durumu ve Antalyaspor'un maç fikstürü haberimizde. Antalyaspor'un güncel kadrosuna, takımda yer alan oyunculara ve oyuncularla ilgili bilgilere bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz.

Antalyaspor ne zaman kuruldu Antalyaspor teknik direktörü, başkanı ve oyuncuları kim?

Antalyaspor nasıl kurulduğu, Antalyaspor kurucuları ve başkanı, Antalyaspor oyuncuları ve Antalyaspor adına her şey İnternetspor'da...Antalyaspor, Yenikapı Su Spor, İlk Işık Spor, Ferrokrom Spor'un birleşme kararı sonucu oluşmuştur. Antalyaspor 2005-2006 sezonunda Lig A’yı ikinci olarak tamamlayarak 2006-2007 sezonunda Turkcell Süper Lig’de oynamaya hak kazandı. Turkcell Süper Lig’de 2006-2007 sezonunun son haftasında kaybettiği puanlar nedeniyle tekrar küme düştü. Ekibimiz 2007-2008 sezonuna gelindiğinde ise ligi ikinci sırada tamamlayarak yeniden “Turkcell Süper Lig”e çıktı. Halen, ismi “Spor Toto Süper Lig” olarak değiştirilen ligde mücadelesine devam eden Antalyasporumuzun; ülkemizi 1996 (7. Grup) ve 1997 (11. Grup) yıllarında İntertoto Kupası’nda 2 kez, 2000 yılında UEFA Kupası’nda da 1 kez temsil etmiştir. Ekibimiz 1996’da; Rotor Volgograd, FC Basel, FC Shakhtar Donetsk ve Ataka-Aura Minsk takımlarıyla mücadele etmiş, kupayı 6 puanla 3. sırada tamamlamıştır. Antalyaspor’un ayrıca Türkiye Kupası ikinciliği bulunmaktadır. Antalyaspor’un 1. Lig tarihindeki 500. golünü, 3 Aralık 2006 tarihinde oynanan Kayseri Erciyesspor maçında Pavel Straka atmıştır. Kulübün 600. golünü atmayı başaran Antalyasporlu futbolcu Necati Ateş, kırmızı-beyazlı kulüpte 2010-2011 sezonunda 100 golü aşarak “100’ler Kulübü”ne giren ilk ve tek futbolcu olarak kulüp tarihine adını yazdırmayı başarmıştır.

ANTALYASPOR KURULUŞ TARİHİ: 02 Temmuz 1966

ANTALYASPOR KURUCULARI: Atilla Konuk, Feyyaz Akalın, Akay Ekim, Haldun Dandan, Vedat Şekercioğlu, Selçuk Yalçın, Cafer Alp, Mehmet Sındıraç, Doğan Menküer.

ANTALYASPOR BAŞKANI: Ali Şafak Öztürk

ANTALYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ: Bülent Korkmaz

ANTALYASPOR 2019 KADROSU: ALY CISSOKHO, BAHADIR ÖZTÜRK, CHARLES, CHICO, DIEGO, DOĞUKAN SİNİK, FERHAT KAPLAN, HAKAN ÖZMERT, HARUN ALPSOY, JEAN ARMEL DROLE, MEVLÜT ERDİNÇ, NAZIM SANGARE, ONDREJ CELUSTKA, OSMAN ÇELİK, OZAN EVRİM ÖZENÇ, RUUD BOFFİN, SALİH DURSUN, SERDAR ÖZKAN, SOULEYMANE DOUKARA, YEKTA KURTULUŞ, ZEKİ YILDIRIM

ANTALYASPOR LOGOSU: Antalyaspor'un logosunda Antalya'da bulunan Ulu Camii'nin minaresi olan Yivli Minare yer almaktadır.

ANTALYASPOR PUAN DURUMU

ANTALYASPOR FİKSTÜR

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER