FUTBOL

Antalya Arena'dan kulübe dev gelir

Antalyaspor'un yeni stadyumu Antalya Arena, güneş panellerinden üretilen elektrik sayesinde kulübe ayda 99 bin TL gelir sağlayacak bir tesis durumunda.

Antalya Arena'dan kulübe dev gelir - Sayfa 1

Gençlik ve Spor Bakanlığının hazırladığı proje çerçevesinde kendi enerjisini üreten akılı tesislerin ilk örneği olan Antalya Stadyumu, harcadığı elektriğin iki katını üretiyor.

Antalya Arena'dan kulübe dev gelir - Sayfa 2

Bakanlık, akıllı tesisleri Türkiye genelinde yaygınlaştırma çalışmalarına hız verirken, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakanlığın tesisleşme hamlesinde modern çağın gerektirdiği tüm imkanları kullanarak güneş enerjisi sistemi ile kendi enerjisini üretebilen akıllı tesisleri, ülke sporunun hizmetine sunacaklarını söyledi.

Antalya Arena'dan kulübe dev gelir - Sayfa 3

Bakan Çağatay Kılıç, 2016 yılı planlamalarının içinde spor tesislerinin enerji verimliliği adına dönüşümlerinin sağlanması için gerekli fizibilite çalışmalarının bütün hızıyla sürdüğüne işaret ederek, “Akıllı tesislerimizle hem çevreye hem de ekonomiye katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Antalya Arena'dan kulübe dev gelir - Sayfa 4

Kısa bir süre önce açılışı yapılan Antalya Stadı’nın kendi enerjisini üreten ilk stadyum olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu: