YEREL HABER

Ankara ve Erzurum buzun mabedi olacak

Buz Hokeyi Federasyonu ile Buz Pateni Federasyonu, Ankara'da yeni bir buz pisti yapmak için protokol imzaladı.

Ankara ve Erzurum buzun mabedi olacak

 Atatürk Orman Çiftliği (A.O.Ç.) arazisi içerisinde bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait alana yapılacak buz pistinin yapımına ilişkin protokolün imzasında, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanı Hasan Hüseyin Şen, Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz ve Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir hazır bulundu.

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da yapılacak salonda sosyal alanlar ve konaklama merkezinin de olacağını belirterek, ''Erzurum ve Ankara buz hokeyinin mabedi olacak'' dedi.

Erzurum'daki kış oyunlarında en fazla ilgiyi buz hokeyinin gördüğünü ifade eden Kılavuz, ''Bu ilgi sonrasında tesisleşme konusunda düğmeye basıldı ve ilk örneği olarak da Ankara'da projeye olur verildi. Amaç milli takımlara daha iyi sporcular yetiştirmek. Bu hokeyine Erzurum'daki ilgiyi gören Gençlik Spor İl Müdürleri projelerde tadilata giderek tesisleri buza çevirme kararı aldılar'' diye konuştu.

Ankara ve Erzurum'un buz hokeyinin karargahı olacağını vurgulayan Kılavuz, Federasyonun bütün illerdeki tesislere, alt yapı için de yerli ve yabancı antrenörler görevlendirileceğini sözlerine ekledi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER