TENİS

Angelique Kerber gözyaşlarıyla tarih yazdı

Wimbledon'da tek kadınlar finalinde Angelique Kerber, Serena Williams'ı 1 saat 5 dakika süren karşılaşmada 6-3'lük setlerle yendi ve kariyerinin ilk Wimbledon şampiyonluğunu elde etti.

Angelique Kerber gözyaşlarıyla tarih yazdı

Teniste sezonun üçüncü Grand Slam’i olan Wimbledon’da tek kadınlar finali gerçekleştirildi. Hamilelik nedeniyle bir yıl ara verdikten sonra ikinci Grand Slam’ine çıkan Serena Williams ile Angelique Kerber’i bir araya getiren dev finalde gülen Alman raket Kerber oldu. Kerber son sayının ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

Toplamda 1 saat 5 dakika süren mücadeleyi 6-3’lük setlerle kazanan 30 yaşındaki Alman tenisçi kariyerindeki ilk Wimbledon zaferini elde etti. Kerber, Serena Williams’a kaybettiği 2016 Wimbledon finalinin de rövanşını almış oldu. ABD’li raket ise 24. Grand Slam şampiyonluğuna ulaşarak Margaret Court’un tüm zamanlardaki rekorunu egale etme fırsatını tepmiş oldu.

Kerber bu sonuçla kariyerindeki 3. Grand Slam şampiyonluğuna ulaştı. Alman tenisçi daha önce 2016’da Avustralya Açık ve Amerika Açık’ta şampiyonluk elde etmişti.

Müthiş maçta Djokovic Nadal'ı yenip finale çıktı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER