DİĞER HABERLER

Altepe'den Özlüce açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursaspor’a kullanım hakkını verdiği Özlüce Tesisleri ile ilgili tartışmalara Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe konuştu.

Altepe'den Özlüce açıklaması
Recep Altepe şunları söyledi:

"Bursaspor'un kullandığı Özlüce Tesisleri Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bir tesisi. Bursaspor, Bursa'yı marka yapan kulüp. Bursaspor'a sanayicisinden işadamına kadar herkes yardımcı oluyor. Belediyemiz de bu kentin tek takımına yardımcı olmuş ve olmaya devam ediyor. Özlüce Tesisleri'nin temeli Erol Bilenser başkanlığında atıldı, merhum Hikmet Şahin döneminde bitirildi ve Bursaspor'a kullanması için teslim edildi. Burası hazineye ait bir arazi. Deftardarlık ve Maliye yıllardır burası ile ilgili halka açık spor tesisi olmaması nedeniyle soruşturma başlatmış ve bu günlere gelinmiş. 5 yıllık geriye dönük olarak 10 milyon TL bir bedel talep ettiler. Bu bedeli ödemeyi düşünmüyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu ceza ile ilgili itiraz hakkımızı kullanacağız. Bursaspor, Bursa'yı tüm dünyaya tanıtan, bu kentin markası olan bir kuruluş ve kamu yararına bir dernektir. Bu cezanın Bursaspor ile ilgisi olmadığını ve muhatabının Bursa Büyükşehir Belediyesi olduğunu tekrarlamak istiyoruz. Buranın irtifa hakkını 2011 yılında aldık. Yani Deftardarlık ve Maliye bize 1.5 yıllık geriye giderek kira talebinde bulunabilir. Hukukçularımız çalışmalarını sürdürüyor. Burada yanlış bir iş yapıldığına inanmıyoruz. Bu sorunun da Maliye Bakanımızın vereceği bir talimatla en kısa sürede düzeleceğinden hiç şüphemiz yok."

Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor'un kullandığı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 milyon TL harcanarak yapılan bu tesisi Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devretmek için Büyükşehir Belediyesi Meclis ve Encümen toplantılarından karar alındığını söyledi. Altepe, "Kısa süre içerisinde buradaki tesisi Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredeceğiz. Bakanlık da burayı Bursaspor'a kiraya gerecek. Sorunlar da ortadan kalkacak. Bu alanın 20 bin metrekarelik bölümünün ise otopark olduğunu da belirtmek istiyorum" diye konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER