YEREL HABER

Alsancak Stadı için kritik açıklama

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ayhan Emekli Alsancak Stadı hakkında konuştu

Alsancak Stadı için kritik açıklama
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ayhan Emekli, Alsancak Stadı'yla ilgili hazırlanan statik raporun tribünler ve idari binanın yıkılmasına dayanak yapılamayacağını bildirdi.

Bir grup sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürlüğü tarafından hazırlatılan statik rapor nedeniyle kapatılan Alsancak Stadı'yla ilgili basın açıklaması yaptı.

Alsancak Stadı'nda toplanan grup adına açıklamayı okuyan İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Emekli, statik raporda tribünlerin güçlendirme maliyetinin yüksek olacağı öngörüsüyle yıkılıp yenisinin yapılması gerektiğini söyledi.

Statla ilgili özel bir zemin etüdü çalışmasının yapılmadığını, bitişikteki başka bir yapı için daha önce hazırlanmış raporun kullanıldığını anlatan Emekli, raporun bazı bölümlerinde teknik çalışma yerine gözleme dayanan inceleme yapıldığını savundu.

Emekli, "Yenilenme adına da olsa statla ilgili hazırlanan statik rapor, tribünlerin ya da idari binanın yıkılmasına dayanak yapılamaz" dedi.

Alsancak Stadını Koruma ve Yaşatma Platformu avukatı Şehrazat Mercan ise raporun kendilerinden uzun süredir saklandığını öne sürdü.

Altay Kulübü Profesyonel Şube Sorumlusu Umut Köroğlu ise benzer vasıfta olan Kahramanmaraş ve Diyarbakır statlarında maç oynanmasına izin verilirken Alsancak Stadı'nın kapatılmasının haksızlık olduğunu bildirdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER