DÜNYADAN FUTBOL

Almanya ayağa kalktı! İlkay ve Sane'ye ırkçı saldırı

Mesut Özil’e gerçekleştirilen ırkçı saldırının ardından, bu kez Almanya Milli Takımı’nın bir diğer Türk kökenli oyuncusu İlkay Gündoğan’a da benzer bir davranış sergilendi.

Almanya ayağa kalktı! İlkay ve Sane'ye ırkçı saldırı - Sayfa 1

Tribünlerden ırkçı sesler 
Almanya ile Sırbistan arasında önceki gün oynanan hazırlık maçı sırasında bazı Alman taraftarların, Manchester City forması giyen futbolcuya yönelik ırkçılık yaptıkları ortaya çıktı. 

Almanya ayağa kalktı! İlkay ve Sane'ye ırkçı saldırı - Sayfa 2

Polisten soruşturma, federasyondan kınama 
Wolfsburg polisi olayla ilgili soruşturma başlatırken, Almanya Futbol Federasyonu da yaşananları sert bir şekilde kınayarak “Futbol çeşitliliktir. Tıpkı toplumun bütünü gibi. Ayrımcılık ve ötekileştirmenin futbolda yeri yoktur. Irkçılığa karşı birlik olalım” denildi.

Almanya ayağa kalktı! İlkay ve Sane'ye ırkçı saldırı - Sayfa 3

Alman gazeteci ortaya çıkardı 

Olayı ortaya çıkaran tribünde bulunan gazeteci Andre Voigt oldu. Maçın ikinci yarısında İlkay Gündoğan ve Leroy Sane’ye bir çok kez ırkçı ifadeler kullanıldığını belirtti. Kendisinin arka sırasında oturan üç taraftarın bunu gerçekleştirdiğini aktardı.

Almanya ayağa kalktı! İlkay ve Sane'ye ırkçı saldırı - Sayfa 4

‘Heil Hitler’e kimse bir şey demedi 
Tribünde yaşadıklarını anlatan Voigt “Söylenenler arasında ‘Heil Hitler’ de vardı. Orada oturanların hiçbirisinin buna bir şey dememesi beni şok etti” derken, federasyonun kendisiyle temasa geçerek o taraftarların koltuk numaralarını istediğini dile getirdi.