YAZARLAR

Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon

Adalet kitabı gerçeğinin spor vitrinin de önemli bir ismi var... deneyimleriyle akıl hocası, düşüncenin rehberi… peki kim?

Hakan Cerrahoğlu
Hakan Cerrahoğlu[email protected]

Adalet kitabı gerçeğinin spor vitrinin de önemli bir ismi var... deneyimleriyle akıl hocası, düşüncenin rehberi… peki kim?

    Adalet dağıtan adam Avukat Celal Ülgen...Onun için hayat cesur bir tecrübe... 


O, Renk körlüğüne kapılmadan kumpas sürecinde Fenerbahçe’ye destek veren, Şike operasyonuna bu kumpastır diye bolt karakterli yazılarla manşet atan ve aynı zamanda Twitter hesabındaki takipçilerinin çoğu Fenerbahçeli olan bir Galatasaraylı..  Şimdi bende onun tecrübe meşalesinden istifade ederek yürümek için sordum:

          Hafta sonunda Fenerbahçe’de bir başkanlık seçimi var..Paha biçilmez bir değer Fenerbahçe için sıkı bir yarış ve iki güçlü aday.

  Ali Koç mu ? Aziz Yıldırım mı ? sorusunun cevabı olan… Ben sordum o en ince detayları ile cevapladı. Ben de bu önemli özel röportajı sizlerle paylaşmak istedim.

  * Hakan Cerrahoğlu; Sizce başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım’ın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

   * Av. Celal Ülgen; Aziz Yıldırım Fenerbahçe’nin son yılları ile adeta özdeşleşmiş ve deyim yerinde ise “et ile tırnak” olmuş durumda. Ayrıca kulüp içindeki örgütlenmenin en doruk noktasına gelmiş durumda. Bu açıdan yıkılmaz bir kale duvarı olarak tanımlayabiliriz. Bütün bunların yanında Fenerbahçe hiçbir spor kulübünün başına gelmeyen bir kumpas süreci yaşamış, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ise bu kulübün temsilcisi olarak cezaevine düşmüş ve böylece mir mücadele ortamı içinde gücünü pekiştirmiştir. , 

 * H.C : Aynı soruyu Ali Koç için sorsam ?

   * C.Ü : Ali Koç, aslında benim Cumhurbaşkanı adaylarımın en başında gelen isimdi. Elbette azımsanmayacak ölçülerde bir ekonomik gücü var. Fenerbahçe’nin bir dünya takımı olarak yeniden yaratılması savı ile meydana çıkıyor. Üstelik taraftar ve sempatizan desteği arkasında. Ancak kulüp başkanını taraftar ve sempatizan seçmiyor. Taraftar ve sempatizanın Ali Koç’u kongre alacak konuma getirebileceğini düşünebilir miyiz? Olabilir. Bu taktirde sonucu birkaç oy fark belirler. Belki de daha az fark… İkisinden birini tercih zorunda bırakılmadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.

  * H.C: Adanmışlık bir başkan için tek ölçümüdür? Aziz Yıldırım adanmışlığı maksimum ölçüde yararlı kullanmış mıdır?

  * C.Ü Ben Fenerbahçe’nin Aziz Yıldırım- Ali Koç ikileminden zarar göreceğini düşünenlerdenim. Bunu Hem Aziz Yıldırım tarafından ve hem de Ali Koç tarafından böyle görüyorum. Fenerbahçe’de birçok aday karşı karşıya gelebilirdi ancak en olmayacak karşılaşma bu karşılaşma oldu.  Aziz Yıldırım bütün zamanını kulübe sarf etti. Kulübün başarısızlıkları ile diğer başarılı sayılan kulüplerin başarısı arasında eğer birkaç puan varsa. Bunu başarısızlık olarak yorumlamak da yanlış. Bizde neticeye bakıldığı için böyle bir sonuç çıkıyor. Aziz Yıldırım Fenerbahçe için bir kulüp başkanından daha çok şey ifade etmektedir.

  * H.C.; Sizce Ali Koç, donanım ve vizyonerliği ile Fenerbahçe’deki başkanlık kesinliğine sahip midir?

  * C.Ü; Ali Koç’un elbette donanımı, vizyonu ve gücü, Fenerbahçe’ye yapacağı katkı oranı çok çok yukarılardadır. Bu güce başka bir adayın erişebilme olanağı da yoktur. Kulüp Başkanı olarak Fenerbahçe’nin geleceğini inşa etmek için yola çıkıldığı söyleniyor. Bunu yapmak isterse yapacak gücü de var. İyi bir kulüp başkanı olur sözü hafif kalır.

 * H.C: Aziz Yıldırım’ın başkanlık yaptığı süreçte futboldaki başarısızlığın sebebi nedir?

 * C.Ü: Ben Aziz Yıldırım’ın kulüp başkanı olduğu süreçte Fenerbahçe’nin başarısız olduğu kanısında değilim. Fenerbahçe başarısı ile diğer süper lig kulüplerinin tümünü karşısına alan bir kulüp. Diğer kulüpler Fenerbahçe’ye karşı tüm güçlerini kullanarak mücadele ediyorlar. Fenerbahçe bu durumda çok yıpranıyor ve yorgun düşüyor. Bu karşıtlıkları körükleyen Fenerbahçeliler önemli sayılacak hatalar yapıyorlar. Diğer kulüplerle, oyuncularla sportif barış süreci Bu keskin mücadelenin törpülenmesini sağlayabilir.

 

 * H.C : 3 Temmuz sürecinden sonra engellemeler ile boğuşan Fenerbahçe’de son 7 şampiyonluğun ancak birini kazanması, bu dönemde rakiplerden, Galatasaray'ın 4, Beşiktaş’ın 2 şampiyonluğu var. Fenerbahçe cephesinden bakıldığında bu durumu nasıl değerlendirirsiniz?

* C.Ü: Biraz önce de söyledim. Ancak bu süreç kırılmayacak, aşılmayacak bir süreç değildir. Bir dönem de Galatasaray uzun süre şampiyon olamamıştı. Bir gol kralının uzun bir süre gol atamamasının verdiği psikoloji gibi Fenerbahçe bu öğrenilmiş çaresizliğin içine düşmemeli.

* H.C: 3Temmuz sürecinde haksızlığa uğrayan Fenerbahçe’nin Fetö’ye karşı dik duruşunu, kararlı, dirençli mücadelesini bir kanun adamı olarak nasıl   yorumlarsınız?

* C.Ü. Bu süreçte, özellikle korku imparatorluğunun en dorukta olduğu, herkesin bir kenara çekildiği süreçte mücadeleden yılmamış, korkmamış, sinmemiş, birilerinin arkasına saklanmamış bir Aziz Yıldırım var. Hiçbir düşüncenin, hiçbir politikanın İstanbul Adliyesi (Çağlayan)önüne toplayamadığı on binleri Fenerbahçe toplamış bir takım. Aziz Yıldırım’ın o dönemdeki savaşım gücü savaşın tam ortasında olan bizlere de direnme gücü vermişti. Fenerbahçe seyircisinin Aziz Yıldırım’a verdiği destekle daha iyi soluk aldığımı hatırlıyorum. Feto’nun ve Fetöcü’lerin hedefindeki bir Fenerbahçe sanıldığı gibi çıkmadı. Fenerbahçe boğazlarında kaldı, onu yutamadılar.

* H.C : Fenerbahçe finansal yönden kaybettiklerini Yargıtay kararları ile tekrar yeniden kazanacak mı?

* C.Ü: Fenerbahçe o zamanki devlet gücüyle çok şey kaybetti. Yargıtay kararından sonra birçok davanın açılacağını biliyorum. Ancak bu davalar çok uzmanlık isteyen düz davalar değil.  Fenerbahçe’ye bu konuda öneride bulunmuştum.  Kulüp içinden ve dışından seçilecek hukukçularla bir değerlendirme toplantısı yapmak gerekir diye. Her hukukçunun kendine özel düşüncesi olabilir. Ancak kurul içinde tartışılarak güvenli limanlar bulunabilir. Bana göre bir hukuk devletinde Fenerbahçe’nin tüm zararlarının devlet eliyle karşılanması gerekir. Adaletini Fetö’ye teslim etmenin suçunu Fenerbahçe çekmemeli.!  

* H.C: Aziz Yıldırım ve yönetiminin bu uzun başkanlık maratonunda mental yorgunluğu var mı?

* C.Ü: Her uzun yönetim mental yorgunluklar, doymuşluklar, usançlar ve bıkkınlıklar getirir. Ancak ben Aziz Yıldırımda bu usancı ve yorgunluğu algılamıyorum. Tersi olsaydı aday olmazdı diye düşünüyorum. Hem de “Ali koç benden sonra kulübün başkanıdır” dedikten sonra.

* H.C: Sizce Fenerbahçe Aziz Yıldırımla mı, Ali Koç ile mi devam etmeli ve taraftarın değişim özlemi hakkında düşünceleriniz nelerdir?

* C.Ü: Buna benim karar vermem ya da bu konuda bir tercih yapmama doğru olmaz. Buna Fenerbahçe Kongresi karar verecek. Bir yanda Ali Koç’un finansal yönden gücü, donanımı, vizyonu ve daha modern bir yönetim anlayışıyla yaratıcı fikirleriyle profesyonel çalışacak olmasının Fenerbahçe’ye Çağ atlatacak bir yapıya kavuşması diğer yanda, Aziz Yıldırım’la zor ve karanlık labirentlerden geçerek aydınlığa çıkış süreci, bir olma, beraber olma, direnme gücünün test edilmiş ortamlardan geçilmiş olması ve Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe için bir kulüp başkanından daha fazla anlam taşıması. 

* H.C:  “Fenerbahçe benim canımdır” diyen Ali Koç un seçim yarışını kazanması halinde yeniden girilecek olan büyüme sürecinde,

   " Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon" diyebilir miyiz.?

* C.Ü : Ali Şen başkan Fenerbahçe Şampiyon sürecinden Ali Koç başkan Fenerbahçe Şampiyon sürecine geçiş olabilir mi, elbette Olabilir                        neden olmasın

Benim beğendiğim güzel bir sözle bitireyim istersen,

      "There is no crueler tyranny than that which is perpetuated under the shield of law and in the name of justice." Charles de Montesquieu

            "Yasanın koruması içinde ve adalet adı altında yapılan zulümden daha büyük zulüm yoktur" 


                 Değerli ağabeyim Celal Ülgen'e Teşekkürlerimle..  


                                                     ****

     Ayrıcalıkların sadece eşitlikten doğduğunu, futbol hukukunun da adalete tabi olduğunu unutmamak gerekir..

                                  Ve bende diyorum ki;

        Cumhuriyet ilkelerine temelinden bağlı, ülkemizin en dürüst insanlarından, kalbi Fenerbahçe sevgisi ile dolu Ali Koç’la,

 Fenerbahçe’nin şampiyonluklar sürecine girmesi artık an meselesi. Fenerbahçe spor kulüplerinin lokomotifi, Ali Koç'da profesyonel makinisti diyebilirim.

Sevginin kurduğu Fenerbahçe’de adalet ve hakikat en mühim prensip. Ali Koç'un mücadelesi sarı lacivert sevdasıyla haksızlığa uğrayan Fenerbahçe için olacak.


     Fenerbahçe camiasının da aynı kararlılıkla cevap vereceğini, bayrağı Ali Koç'a teslim edeceğine inanıyorum.. 


                 Fenerbahçeli yaşam tarzıyla, ALİ KOÇ başkan, FENERBAHÇE şampiyon..

Yorumlar
TREND HABERLER