YAZARLAR

Ali bey...

Adalet evrenin ruhudur.. Hakemler listesinde Ali Palabıyık'ın ismi hala orada duracak mı, bilinmez.! Sevginin kurduğu futbolu, futbolun adaleti devam ettirir.

Hakan Cerrahoğlu
Hakan Cerrahoğlu[email protected]

Futbolda çamur adam serüvenleri belli ki bu yıl da devam edecek..

Haysiyet ve onurdan yoksun olan bir futbol ortamındayız. Futbolun dengesini bozan, verdiği yanlış kararlarla puan cetvelini belirleyen Ali Palabıyık gibi hakemler yüzünden..

Onurlu duruşun simgesi adaletli olmaktır, Gözünün önündeki kırmızı kartlık faul pozisyonlarında doğru karar vermektir. Eyyamcı hakem olmamaktır. Ama, Palabıyık gibiler, bir değil iki tane kasti olarak Trabzonsporlu Peraira ve Kuço'nun arkadan ayağa basma pozisyonuna kırmızı kartı veremez, çünkü yürekleri yetmez. Mert değiller. Amacı doğru karar vermek değil, maçı dengede tutmak. Ev sahibi takıma sempatik gözükmek ve görmek istemediği pozisyonlarda gözlerini kapatmak..

Oysa, futbolun adaletini temsil eden dürüst bir hakem, kurşuna dizilmeye giderken bile gözlerini bağlatmaz..

Ali PalabıyıkKorkaklığın sembolü kim diye sorulacak olursa eğer; taaak diye zil butonuna basarak, Ali Palabıyık derim. Pekii; Futbolda adaletli maç yönetmeyen hakem kim diye sorarsanız? yine "Ali Palabıyık" derim.

Ali Palabıyık, doğru gördüğünde düdüğünü çalmaktan korktuğu için cesur zannedebilinir!.. Pozisyonun siren çaldığı yerde, Ali Palabıyık düdüğünü çalamıyorsa, cesur değildir..

Ligin 2. yarısının başlamasıyla birlikte yine boyaları akan hakemler, maskesi düşen yüzler ve aynı sahneler devam ediyor.. Bu demektir ki; puan cetvelinin bütünlüğünü, oynanan futbol değil, hakemler belirliyor. Diğer taraftan ise; 2 haftadır, Galatasaray maçlarını yöneten hakemler, korku burnunda dolaştıklarından verdikleri yanlış kararlarla Galatasaray'a 3 er puanlık katkı sağlıyor. Osmanlıspor'un net golü sayılmıyor, Galatasaray'ın ofsayttan attığı gol, Galatasaray'ın hanesine 3 puan olarak yazılıyor. Alınan puanlar haram mıdır, helal mi? bilinmiyor.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçına gelince:

Aykut Kocaman'ın Valbuena ve Elif Elmas'la oyuna başlamayıp, Hasan Ali ile orta saha kurgusu düşüncesiyle hatalarından vazgeçmediğini gördüğümüz maçta;

Fenerbahçe'nin önemli eksiklerine ve Aykut Kocaman'ın oyuncu seçiminde yanlış tercihlerine rağmen, Fenerbahçe'nin farklı kazanacağı maç beraberlikle sonuçlandı. Bu duruma ilk yarı da iki net kırmızı kartı göstermeyen Ali Palabıyık'ın sonuca etkisi tamdı, Ali Bey maçı dengede tutmak istedi. Öyle de oldu.

Adalet evrenin ruhudur..

Hakemler listesinde Ali Palabıyık'ın ismi hala orada duracak mı, bilinmez.!

Sevginin kurduğu futbolu, futbolun adaleti devam ettirir.

Hakem hakikatın tarafında olmalı. "Dürüstlük" de; eğitimle değil, bir hakemin içinde olmalı!

Ali Bey, verdiğiniz yanlış kararlarla hakemliğin onurunu yere düşürdünüz.. Lütfen eğiliniz ve yerden alınız.

Yorumlar
TREND HABERLER