FENERBAHÇE

Alanyaspor-Fenerbahçe maçı golleri ve geniş özeti

Süper Lig'de sezona istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi öncesi Alanya'da nefes aldı. Sarı Kanarya, bir çok ilkin yaşandığı maçta Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 mağlup etti.

Alanyaspor-Fenerbahçe maçı golleri ve geniş özeti

Sezon başından bu yana alınan kötü sonuçlar nedeniyle adeta büyük bir bunalım geçiren Fenerbahçe, ligin 4. haftasında konuk olduğu Alanyaspor’u yeni transferleri Janssen, Valbuena(2) ve Giulinao’nun golleriyle 4-1 mağlup ederek Beşiktaş maçı öncesi moral depoladı.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, 17. dakikada Janssen'le aradığı golü buldu. Alanyaspor, 42. dakikada formda yıldızı Emre Akbaba ile eşitliği yakalasa da, devrenin son anlarında sahneye çıkan Valbuena, şık bir golle Fenerbahçe'yi soyunma odasına 2-1 önde götürdü. İkinci yarıda da etkili olan taraf Fenerbahçe olurken sarı lacivertliler 60. dakikada bir de penaltı kazandı.

Beyaz noktanın başına geçen Giuliano, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü atarken, 90+5'te bir kez daha sahneye çıkan Valbuena da maçın skorunu belirleyen isim oldu.

Bu sonuçla Fenerbahçe 8 puana yükselirken, Aytemiz Alanyaspor 4 puanda kaldı.

Alanyaspor-Fenerbahçe maçının fotoğrafları

ALANYASPOR: 1 - 4 :FENERBAHÇE

Maç Sonu: Hakem Mete Kalkavan maçın son düdüğünü çalıyor. Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 8'e çıkarırken Aytemiz Alanyaspor ise 4 puanda kalıyor.

95+5. dakika: GOL! Fenerbahçe, Mathieu Valbuena ile farkı üçe çıkarıyor. Sol kanatta topla buluşan Alper Potuk, rakibinden sıyrılıp ceza sahasına giriyor. Yerden penaltı noktası üzerindeki Mathieu Valbuena'yı görüyor, Valbuena'nın yaptığı düzgün vuruşta top ağlarla buluşuyor.

90+4. dakika: Ani gelişen Aytemiz Alanyaspor atağında Junior Fernandes pasını yerden Emre Akbaba'nın önüne çıkarıyor. Emre Akbaba'nın sert şutunda top savunmadan sekip kornere gidiyor.

90+2. dakika: Hafif sol çaprazdan kullanılan frikikte topun başına geçen Junior Fernandes topu üstten auta yolluyor.

90. dakika: Maçın sonuna ilave edilen kayıp süre en az 5 dakika.

87. dakika: Aytemiz Alanyaspor atağında Birol Parlak'ın çabası sonrasında topu önünde bulan Junior Fernandes ceza sahasına girmeden vuruyor ancak top kaleci Carlos Kameni'de kalıyor.

85. dakika: Hasan Ali Kaldırım'ın sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre duruyor.

84. dakika: Maçtaki son oyuncu değişikliği konuk ekip Fenerbahçe'den geliyor. İlk golün sahibi Vincent Janssen oyundan çıkarken Roberto Soldado oyunda.

81. dakika: Mauricio Isla, Vincent Janssen'in pasıyla topla buluştuğu anda ofsayt pozisyonunda.

79. dakika: Carlos Kameni, kale vuruşunu kullanmak için ağır hareketlerde bulununca hakem Mete Kalkavan sarı kartına başvuruyor.

78. dakika: Fenerbahçe takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyuna daha sonradan giren Mehmet Ekici kenara gelirken Alper Potuk oyuna dahil oluyor.

76. dakika: Çalımlarla Fenerbahçe ceza alanına sokulan Fabrice N'Sakala kaleyi düşünüyor fakat şutunda isabet yok.

73. dakika: Vagner Love ile girdiği verkaç sonrasında ceza sahası içinde topla buluşan Efecan Karaca sağ ayağıyla plase bir vuruş deniyor fakat top uzak kale direğini sıyırarak auta gidiyor.

71. dakika: Bu dakikalarda karşılaşmanın temposu oldukça düşük.

66. dakika: Aytemiz Alanyaspor takımında son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Chisamba Lungu oyuna giriyor, Serge Mbilla Etame oyundan çıkıyor.

61. dakika: Aytemiz Alanyaspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Fabrice N'Sakala oyuna dahil olurken Berkan Emir oyundan alınıyor.

60. dakika: GOL! Fenerbahçe, Giuliano ile skoru 3-1'e getiriyor. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Giuliano topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderiyor ve Fenerbahçe formasıyla ilk golüne ulaşıyor.

58. dakika: Kaleyi tam karşıdan gören noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Vincent Janssen'in şutu barajdan sekip kaleci Haydar Yılmaz'da kalıyor. Giorgos Tzavellas, ceza sahası içinde Vincent Janssen'i düşürüyor ve hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösteriyor.

55. dakika: Giuliano ile paslaşan Josef De Souza ceza alanı dışından vuruyor fakat kaleci Haydar Yılmaz topu kolaylıkla kontrol ediyor. Aytemiz Alanyaspor takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Welinton Silva oyuna girerken Lamine Gassama oyundan çıkıyor.

51. dakika: Penaltı noktası yakınlarında topla buluşan Junior Fernandes'in şutunda yerden de seken top yandan auta gidiyor.

50. dakika: Topla oynama oranlarında çok az farkla da olsa Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

46. dakika: Hakem Mete Kalkavan ikinci yarının ilk düdüğünü çalıyor. İkinci yarıya Fenerbahçe başlıyor.

Devre Arası: Hakem Mete Kalkavan ilk yarının son düdüğünü çalıyor. Soyunma odasına önde giden ekip Fenerbahçe oluyor.

45+4. dakika: Hasan Ali Kaldırım'ın kısa pasıyla topu önüne alan Vincent Janssen, ceza sahasına girmeden vuruyor ancak top çerçeveyi bulmuyor.

45+2. dakika: GOL! Fenerbahçe, Mathieu Valbuena ile yeniden öne geçiyor. Sağ kanattan gelişen atakta Mathieu Valbuena ile verkaca giren Mauricio Isla topu tekrar Mathieu Valbuena'yla buluşturuyor. Valbuena'nın sağ çaprazdan yaptığı düzgün vuruşta top ağlarla buluşuyor.

45. dakika: Josef De Souza, rakibi Berkan Emir'e yaptığı sert faul sonrasında sarı kartla cezalandırılıyor. İlk yarının sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

42. dakika: GOL! Aytemiz Alanyaspor, Emre Akbaba ile beraberliği yakalıyor.  Kısa paslarla rakip yarı alanda etkili olan Aytemiz Alanyaspor'da Efecan Karaca pasını geriden gelen Vagner Love'a bırakıyor. Vagner Love, ceza yayı içinde Emre Akbaba'ya şık bir pas gönderiyor. Penaltı noktasından dönüp vuran Emre Akbaba topu ağlara gönderiyor.

39. dakika: Sağ kanattan tehlikeli gelişen atakta Lamine Gassama ortalıyor, Serge Mbilla Etame gelişine voleyi vuruyor fakat top savunmadan geri geliyor.

36. dakika: Kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Mathieu Valbuena'nın vuruşunda kaleci Haydar Yılmaz topa sahip olmayı başarıyor.

34. dakika: Rakip yarı alanda topla buluşan Mathieu Valbuena ceza sahasına doğru kat ediyor. Sağ ayağıyla kavisli bir şut gönderiyor ancak kaleci Haydar Yılmaz son anda topu çataldan çıkarıyor.

32. dakika: Fenerbahçe takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Bir önceki pozsiyonda hafif bir sakatlık yaşayan Nabil Dirar oyundan alınırken Mehmet Ekici oyuna giriyor.

30. dakika: Sağ kanattan Mathieu Valbuena'nın kullandığı kornerde savunma topu uzaklaştırmayı başarıyor.

27. dakika: Maçtaki ilk sarı kart, rakibi Serge Mbilla Etame'ye yaptığı faul sonrasında Luis Neto'ya çıkıyor.

24. dakika: Hakem Mete Kalkavan su molası veriyor.

18. dakika: Savunmanın arkasına atılan uzun topa hareketlenen Junior Fernandes için bayrak havaya kalkıyor.

16. dakika: GOL! Fenerbahçe, deplasmanda Vincent Janssen ile öne geçiyor. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında Mathieu Valbuena topu arka direğe ortalıyor, Josef De Souza kafayla indiriyor ve altıpas içinde Vincent Janssen'in tamamladığı top filelere gidiyor.

14. dakika: Vincent Janssen'in topuk pasıyla topu önünde bulan Giuliano gelişine vuruyor ancak top direğin üstünden auta gidiyor.

12. dakika: Sağ kanattan Fenerbahçe ceza sahasına sokulan Vagner Love'ın ceza yayından vuruşu savunmadan dönüyor.

10. dakika: Emre Akbaba ile gelişen atakta ceza sahasına gelen topu kaleci Carlos Kameni topa sahip oluyor.

7. dakika: Vincent Janssen'den aldığı pasla sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım ceza sahasına ortalıyor, Vincent Janssen kafayı vuruyor fakat top farklı şekilde auta gidiyor.

4. dakika: Gelişen Fenerbahçe atağında Giuliano'nun ara pasında sağ çaprazdan şutunu çeken Vincent Janssen savunmayı geçemiyor.

3. dakika: Rakip yarı alanın ortalarından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Berkan Emir sol ayağıyla mesafe uzak olmasına rağmen şansını deniyor fakat kaleci Carlos Kameni hata yapmıyor.

1. dakika: Hakem Mete Kalkavan işaretini veriyor ve maça Aytemiz Alanyaspor başlıyor.

FENERBAHÇE: Kameni, Isla, Neto, Neustadter, Hasan Ali, Dirar, Josef, Ozan, Valbuena, Giuliano, Janssen
YEDEKLER: Volkan, Erten, İsmail, Şener, Alper, Mehmet Ekici, Oğuz, Aatif, Fernandao, Soldado
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

ALANYASPOR: Haydar, Gassama, Birol, Tzavellas, Berkan, Taha, Efecan, Emre Akbaba, Mbilla, Fernandes, Vagner Love
YEDEKLER: Remy, Fofana, N'Sakala, Welinton, Maniatis, Landel, Cenk Ahmet, Emre Nefiz, Yusuf, Lungu
TEKNİK DİREKTÖR: Saffet Susic

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER