FUTBOL

Akhisarspor-Beşiktaş maçının ardından spor yazarları neler yazdı?

Akhisarspor-Beşiktaş maçının ardından spor yazarlarının görüşleri neler oldu? Maçtaki kural hatası ile ilgili neler yazıldı? İşte spor yazarlarının görüşleri...

Akhisarspor-Beşiktaş maçının ardından spor yazarları neler yazdı? - Sayfa 1

Akhisarspor-Beşiktaş maçının ardından spor yazarlarının görüşleri neler oldu? Maçtaki kural hatası ile ilgili neler yazıldı? İşte spor yazarlarının görüşleri...

Akhisarspor-Beşiktaş maçının ardından spor yazarları neler yazdı? - Sayfa 2

Sahada ya da masada! - Attila Gökçe (Milliyet) Ocak transferi sadece futbolseverlerle taraftarların değil, takımların da başını döndürmüş anlaşılan... Akhisarspor - Beşiktaş Süper Lig ikinci yarısının açılışını yaparken sanki bir tanışma toplantısındaydılar. Yenilenen kadrolarla (elde kalanlar ve gelenler) tempoyu, hücum ve savunma prensiplerini, önde ya da her yerde baskıyı filan kendi haline bırakarak ağır çekim bir oyun sundular bize. Hiç şikayet etmeyelim, normaldir. Akhisarspor, Galatasaray ve Fenerbahçe’yi aynı skorla (3-0) yenebilmiş bir takımdı. O nedenle Cihat Arslan ve futbolcularının özgüveni yerindeydi. Ya Beşiktaş Onlar da öyle göründüler. Rahat ve sakindiler. Pepe ve Babel gibi iki önemli oyuncunun uçup gitmesi can sıkıcı olabilirdi ama, Burak Yılmaz da ferahlık vaadediyordu. Akhisarspor’un iki stoperi Lopes ve Caner bu tehlikeli adamı perdelemek, durdurmak için çok fazla zorlanmadılar.

Akhisarspor-Beşiktaş maçının ardından spor yazarları neler yazdı? - Sayfa 3

Burak Yılmaz, fizik olarak ne kadar hazır olursa olsun, maç tecrübesi, oyun oynama frekansı boşalmış bir adamdı. O boşluğu doldurması zaman alacaktı... İkincisi, Beşiktaş da Burak Yılmaz’la ilk defa buluşuyordu. Yine de yaptığı koşularla, attığı 1 isabetli şut ve 1 kafa vuruşu ile varlığını ortaya koydu. Sırası gelmişken... Beşiktaş taraftarlarının Burak Yılmaz’a “takıntılı” olmasını aklım almıyor. Yıllar önce bir maçın tartışmalı kararı üzerine “unutulmaz ve kapanmaz” hesaplar yaparak Burak’a fatura çıkarılması, dışlanmaya çalışılması yanlış. Bu tavrın kimseye yararı yok... Kaldı ki Burak Yılmaz Trabzonspor forması giyerken Beşiktaşlı olduğunu da - hiç de zorlanmadan - söyleyebilen bir oyuncudur. Kendi adıma saha dışına bakmadan, saha içindeki Burak Yılmaz’ın da önemli bir oyuncu olduğunu düşünürüm.

Akhisarspor-Beşiktaş maçının ardından spor yazarları neler yazdı? - Sayfa 4

Beşiktaş’ın dünkü oyununda maçı kazanma istek ve ihtirası ile birlikte “ısırgan” bir takım kimliği de dikkatimizi çekti. Dorukhan ve Larin’in gollerinde Llajic’in , Gökhan Gönül’ün attığı golde de Quaresma’nın asistleri çok kıymetliydi. Merkezde genç Dorukhan’ın yanı sıra Mirin ve Vida savunma göbeğinde, Q7 ve Lens kanatlarda çok istekli, etkiliydiler. Ancak baskılı oyuna karşılık özellikle ikinci yarıda Akhisarspor’un baskılı oyununda zorlandılar. Karius’un en az 3 golü kurtardığını unutmamak gerekir. Yine de Beşiktaş adına tatil dönüşü çok başarılı bir işbaşıyla neşeliydi.