1.LİG

Adanaspor Süper Lig'e çıktı

PTT 1. Lig'de mücadele eden Adanaspor bitime 3 hafta kala şampiyon olarak Süper Lig'e çıktı.

Adanaspor Süper Lig'e çıktı

PTT 1. Lig'in 31. haftasında Adanaspor, 2-0 geriye düştüğü maçta deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 3-2 yenerek ligi şampiyon tamamlamayı garantiledi..

Adanaspor, bu sonuçla ligin bitimine 3 hafta kala Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi. Turuncu-beyazlılar, 12 yıl sonra Süper Lig'de mücadele edecek.

Gaziantep BB 4. dakikada Gökhan ve 11. dakikada Foxi'nin golleriyle bir anda 2-0'ı yakaladı. Sonrasında ataklarını sıklaştıran Adanaspor, 42. dakikada Foguinho ve 54. dakikada Uche ile beraberliği yakaladı. Son dakikalar büyük bir heyecana sahne oldu ve 90+6'da Foguinho'nun penaltıdan attığı gol 3-2'lik galibiyeti getirdi.

Taraftarlar maçın bitiminin ardından sahaya inerek Süper Lig coşkusunu doyasıya yaşadı.

Kocaelispor efsanesi geri döndü

19 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Adanaspor bu galibiyetle birlikte puanını 65 yaptı ve tam 13 yıl sonra Süper Lig'e çıkmayı garantiledi. Play-off savaşı veren Gaziantep BB ise 41 puanla 9. sırada yer aldı.

PTT 1. Lig'in 32. haftasında Adanaspor evinde Alanyaspor ile karşılaşacakken, Gaziantep BB ise deplasmanda Göztepe'ye konuk olacak.

Stat: Kamil Ocak
Hakemler: Emre Altun, İlyas Emektar, Ata Yıldırım
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: Stachowiak, Fuchs, Serkan Yanık, Erkam Reşmen (Dk. 85 Josef Çınar), Yenal Tuncer (Dk. 41 Ufuk Budak), Murat Yıldırım, İshak Çakmak (Dk. 22 Umut Sönmez), Kethevoama, Erdal Güneş, Gökhan Sazdağı, Yasin Ozan

Adanaspor: Hayrullah Mert Akyüz, Sami Can Keskin (Dk. 45 Cem Özdemir), Uche Kalu, Nduka, Tevfik Altındağ (Dk. 79 Mehmet Sedef), Emre Uğur Uruç, Merthan Açıl, Renan, Canberk Dilaver, Ignacio, Magaye (Dk. 86 Mehmet Sak)
Goller: Dk. 5 Gökhan Sazdağı, Dk. 11 Kethevoama (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor), Dk. 42 ve 90+5 (Penaltıdan) Renan, Dk. 54 Uche Kalu (Adanaspor)
Sarı kartlar: Dk. 34 Serkan Yanık, Dk. 36 Erdal Güneş, Dk. 49 Fuchs, Dk. 90 Stachowiak (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor), Dk. 48 Ignacio, Dk. 89 Emre Uğur Uruç (Adanaspor)

3. Lig'den Süper Lig'e uzanan bir hikaye!

İflas ederek 3. Lig'e düşen Adanaspor'u 2006'da satın alan ve başkanlık görevini yürüten Bayram Akgül, turuncu-beyazlı takımı 12 yıl aradan sonra Süper Lig'e taşıdı.

Akdeniz ekibi, Süper Lig'e veda ettiği 2003-2004 sezonundan sonra maddi anlamda sıkıntılı bir süreç yaşadı. İflas talebinde bulunan turuncu-beyazlı takımın isteğinin kabul edilmesiyle, takım ilerleyen süreçte düşüşe geçti.

1. Lig'de tutunamayan Adanaspor, 2005-2006 sezonun başında 2. Lig'den küme düşürüldü. Türkiye Futbol Federasyonu, yaşadığı maddi sıkıntılar sebebiyle ligde ilk iki maçına çıkmayan turuncu-beyazlıları 3. Lig'e düşürdü.

Daha sonra Adanaspor, takımı satın alarak başkanlık görevini de üstlenen Bayram Akgül ile hızlı bir yükselişe geçti. 2006-2007 sezonunda Akgül'ün başkanlığında 2. Lig'e yükselen turuncu-beyazlılar, sonraki sezon ise 1. Lig'e çıktı.

Akgül'ün başkanlığında 2008-2009 sezonundan bu yana 1. Lig'de mücadele eden Akdeniz ekibi, 8 sezon boyunca Süper Lig'e çıkmak için mücadele verdi.

Turuncu-beyazlılar, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u deplasmanda Renan (2) ve Uche Kalu'nun golleriyle 3-2 yenerek 12 yıllık hasretini bitirdi.

Geçirdiği zor günlerden zirveye uzanan yolculukta başkanlık görevini yürüten Bayram Akgül, Süper Lig'de kalıcı bir takım oluşturmayı hedefliyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER