BEŞİKTAŞ

Aboubakar'a kaç maç ceza gelecek?

Aboubakar çeyrek finalin iki maçında takımını yalnız bırakacak, Beşiktaş'ın yarı finale çıkması durumunda ilk maçı da kaçıracak.

Aboubakar'a kaç maç ceza gelecek?

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Vincent Aboubakar, karşılaşmanın 39. dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Eksik kalan Kara Kartal turu geçmeyi başarsa da, Kamerunlu futbolcunun takıma verdiği zarar Olympiakos maçıyla da sınırlı kalmayacak.

Kırmızı kart gören oyuncu bir sonraki maçta otomatik olarak cezalı duruma düşse de, topsuz alanda rakibe kasıtlı olarak yapılan hareketlerin bedeli daha ağır oluyor. UEFA bu tip durumları genellikle, disiplin yönetmeliğinin 15. maddesinin e bendi içinde değerlendiriyor. Bu başlıkta rakibine fiziksel saldırıda bulunan oyuncunun üç maç ceza alacağına hükmediliyor.

Beşiktaş'tan Olympiakos'a tarihi cevap

Fiili saldırı mı? Ciddi fiili saldırı mı?

UEFA Disiplin Kurulu'nun konuyu görüşüp oyuncuya daha farklı bir ceza kesme ihtimali de bulunuyor. Örneğin hareketi g bendindeki 'ciddi fiili saldırı' olarak yorumlaması durumunda 5 maça kadar men verme yetkisi bulunuyor.

Prochazka örneği akıllarda
Topsuz alanda kasıtlı yapılan harekete verilen üç maç cezanın en yakın örneği Olympiakos - Osmanlıspor maçında yaşandı.

Beşiktaş'ın art arda gelen golleri TRT spikerini çıldırttı

Atina'daki Avrupa Ligi ikinci tur ilk maçında Yunan ekibinden Bruno Viana, Ankara temsilcisinden Prochazka'ya topsuz alanda tekme atmasının ardından kırmızı kart görmüş, UEFA üç maç men cezası vermişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER