ROPÖRTAJ

Abdullah Avcı'dan Fatih Terim'e gönderme

Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e göndermelerde bulundu.

Abdullah Avcı'dan Fatih Terim'e gönderme
Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ''Ben bıraktım dördüncüydük, yine dördüncüyüz. Fatih Terim de başarısız oldu'' dedi. 

Fanatik Gazetesi'ne konuşan Abdullah Avcı, A Milli Takım'ın son durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e de göndermelerde bulundu.

İşte Avcı'nın o açıklamaları:

Türk Futbolu hakkında söylenenler malum. Sizin fikriniz?

Bugün Türk Futbolu hakkında konuşulanları, 22 ay konuştum ben... Benden evvel başkaları da konuştu. Türkiye'de organizasyon şemaları vardır, kutular doludur ama uygulama ve denetim yoktur. Biz nerede olduğumuzu, ne yaptığımızı bilmiyoruz. Bugün her şey hızla değişiyor, dönüşüyor. Biz halâ Zaman Tüneli'nde kalmış işleri konuşuyoruz. Bu tespitleri hepimiz yapıyoruz. Ama nerede duruyor? Havada! Uygulama, denetleme yok. Futbol Federasyonu yapacak bu işleri. Şimdi "Uluslararası seviye farklıymış" diyorlar. Evet, ben de o gün böyle dedim. Koşu mesafeleri buymuş! Evet, ben de söyledim. Türk Futbolu'nun sorununun, halâ konuşulan 'yabancı sayısı artsın mı azalsın mı' sorusu olmadığını söyledim. Sorunun çözümü, yerli-yabancı rekabetini sağlayacak ortamı kurmaktır dedim. Bu, Özkaynak'tan geçer dedim.

BANA OYUNCU BUL DEDİLER

Ben gelir gelmez 'Sporda verimlilik' firmalarına projeler hazırlattım. Süper Lig ve PTT 1. Lig'deki 36 kulübün altyapısına eğitim amaçlı standart getirdim. Antrenörleri güncelleyelim dedim. Bakın, İngiltere 3 sene evvel 50 milyon Euro yatırım yaptı altyapısına. Almanya bugün ligini hâlâ denetletiyor. 13 grubu antrenörü doğru mu davranıyor, doğru mu antrene ediyor. Oyuncu doğru mu besleniyor, okul eğitimini doğru mu alıyor. Biz hangisini yapıyoruz! Abdullah Avcı 22 ay bunu konuştu; "Sen bunu bırak, oyuncu bul" dediler. Nereden bulacağım! Ben milli takımı bıraktım başarısız oldum, doğru mu? Doğru! Fakat, aynı futbolcular devam ediyor. Var mı kenarda 30 tane daha oyuncun? Yok! Önemli olan çözüm üretmek. Çözüm, altyapıya yatırım yapmaktır. En az 5 sene... Günlük, anlık kahramanlıklarla olmaz bu iş.

Hâlâ Selçuk İnan meselesi konuşuluyor.

SELÇUK'U KİMSE TANIMAZKEN BEN TANIYORDUM

Büyük takım hocalığı şöyledir; Ya kendi doğrularınla büyürsün ya da kendi doğrularınla kaybolursun. Biz bildiğimiz, inandığımız doğrular üzerinden yürüdük, sonuç alamadık. Futbolun içinde bu var. İçim rahat, oyuncularla hâlâ ilişkilerim var. Yüz kızartıcı bir suç işlemedim. Selçuk meselesine gelince... Galatasaray maçı öncesi yanıma geldi, konuştuk, öpüştük. Selçuk'u kimse tanımazken, ben tanıyordum. Zaman Tüneli bu işte... Oraya dönmemek lazım.

İlk teklif geldiğinde "Bugün olmayacaksa ne zaman demiştiniz."

FATİH TERİM BAŞARISIZ

Medya bana ilk dönem çok destek oldu. Sonrasında eleştirdiler, ama normal, başarılı olamadım ki zaten. Ben başarısızım, benden önceki de başarısız, benden sonraki de başarısız. Daha önce de söyledim; "Ben bıraktım 4.'ydük, yine 4.'yüz." Türk Futbolu'nda kavgaya gerek yok. Bizim artık oyunu, gelişimi, değişimi konuşmamız lazım. Ben polemik konusu olmak istemeyen bir teknik adamım.

Bir daha var mı gönlünüzde milli takım?

ÇOK FARKLI BİR ABDULLAH AVCI OLACAK

Şu anda öyle bir hedefim yok. Ama bir gün yeniden nasip olursa... O zaman çok daha başka bir Abdullah Avcı olacağı kesin... 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER