DİĞER HABERLER

ABD'de spor adı altında yapılan vahşet

Amerika, İspanya ve Meksika'da yapaılan rodeo organizasyonlarının hiç bilinmeyen yönleri sizi dehşete düşürecek.

ABD'de spor adı altında yapılan vahşet

Bu rodeo organizyonlarında, atların veya boğaların testislerine bir ip bağlanır ve bu durum hayvanların her zıplayışında ipin biraz daha gerilmesi sonucu bu hayvanların bir işkenceye de maruz kalmasına da yol açar!

 
Deneme 
 
Bugünkü anlamı ile çoklukla kovboyların binicilikteki hayvan yakalamaktaki (Aslında işkence etmek, yaralamak ve ölümüne sebep olmaktaki) hünerlerini göstermek için yüzyıllardır düzenlenmekte olan müsabakalara verilen bir isimlendirmedir. Aslı, İspanyolca bir kelimeden türemiştir ve hayvanların, markalanmak suretiyle bir araya toplanması anlamına gelen bir ifadedir.

 
Ağızlarından salya akarcasına bağırmakta olan izleyiciler eşliğinde ve ayrıca üzerine bahis de oynanmakta olan bu vahşi gösteri , maalesef yüzyıllardır anlamsız gelenekler silsilesi icinde sürdürülmektedir. İnsanın kendi türündekilere karşı sanal bir güç gösterisi ve gücünü kanıtlama gayreti içinde olan bu vahşet oyununda ne yazık ki bu masum hayvanlar kullanılmaktadır.  
 
Bu vahşi gösteriler hem Amerika’da, hem İspanya’da, hem Meksika’da veya bu geleneği taklit etmek gayretinde olan diğer bazı ülkelerde bu yüzyılda dahi sürdürülmektedir!

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER