DÜNYADAN FUTBOL

ABD İspanya'yı şoka soktu

Futbol heyecanını geri getiren Konfederasyon Kupası'nda yarı final ilk maçında büyük bir sürpriz yaşandı... ABD, müthiş bir mücadele sonrası İspanya'yı mağlup etti..

ABD İspanya'yı şoka soktu

Konfederasyon Kupası yarı finalinde İspanya'yı 2-0 mağlup eden ABD, adını finale yazdıran ilk ekip oldu. Bu sonuçla İspanya, 35 maçlık yenilmezlik rekorunu egale ettiği  Brezilya'yla birlikte paylaştığı rekorunu kıramadığı gibi 16 maçlık galibiyet serisi de son buldu...


Amerika top yaptırmadı
Konfederasyon Kupası yarı final maçında Avrupa Şampiyonu İspanya'yı, Altidore ve Dempsey'nin attığı gollerle 2-0 deviren ABD, adını finale yazdıran ilk ekip oldu ve rakibini beklemeye koyuldu.

Maça hızlı başlayan ekip sürpriz bir şekilde Amerika oldu. Maçın ilk 10 dakikasında net gol pozisyonlarına giren Amerika, İspanya savunmasına zor anlar yaşattı. 7’de Clark’ın ortasında güzel bir vuruş yapan Davies çerçeveyi bulamadı. 8’de soldan Bocanegra’nın ortasında topla buluşan Davies şanssızdı.

Amerika’nın baskısını kıran İspanya 10’da Fabregas ile gol fırsatından yararlamadı. 12’de Torres müsait pozisyonda golü bulamadı. 18’de Fabregas’ın pasında topla buluşan Torres, Howard’ı geçmeyi başaramadı. 26’da Dempsey ile başlayan atakta golcü bulan Altidore, Amerika’yı 1-0 öne geçirdi. 36’da uygun pozisyondaki Bocagnera’yı görmeyen Dempsey mutlak gol pozisyonunu harcadı.


Amerika şansını iyi değerlendirdi  

İkinci yarıya daha hızlı başlayan taraf İspanya oldu. 48’de Villa ile gole yaklaşan İspanya, 54’de Xavi’nin ceza sahası içinde Donovan tarafından düşürülmesi sonrası penaltı bekledi. 61’de Villa’nın uzak mesafeli vuruşunda Howard başarılıydı. 63’de Ramos’un getirdiği topta, Riera müsait gol pozisyonundan yararlanamadı.

66’da Clark ve Bocanegra Ramos’a gol şansız vermedi. 74’de Donavan’ın sağdan getirdiği topta Ramos savunma da etkisiz kalırken, Dempsey, Amerika’yı 2-0 öne geçiren golü kaydetti. 87’de Amerika’dan Bradley Alonso ile girdiği ikili mücadele sonrası kırmızı kart görerek takımını 10 kişi buraktı.


Amerika rakibini bekliyor

İspanya'yı devirerek büyük bir sürprize imza atan ABD, adını finale yazdıran ilk ekip oldu ve rakibini beklemeye koyuldu. Amerika'nın rakibi, yarın oynanacak Brezilya-Güney Afrika maçının galibi olacak.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER