DÜNYADAN FUTBOL

ABD Copa America'da ilk yarı finalist

Copa America'da çeyrek final maçları oynanmaya başlandı. İlk karşılaşmada ABD, Ekvador'u yenerek yarı finale yükseldi.

ABD Copa America'da ilk yarı finalist

Copa America çeyrek final maçında Amerika Birleşik Devletleri, Ekvador'u 2-1 yenerek yarı finale yükseldi. ABD'de Jermaine Jones, Ekvador'da ise Antonio Valencia kırmızı kart gördü.

Copa America'da çeyrek final maçları oynanmaya başlandı. İlk karşılaşma olan Amerika Birleşik Devletleri - Ekvador mücadelesi, CenturyLink Field Stadı'nda oynandı. Karşılaşmaya ABD etkili başladı. Dakikalar 22'yi gösterdiğinde Jermaine Jones'un yaptığı ortaya penaltı noktası üzerinde yükselen Clint Dempsey, ABD'yi 1-0 öne geçirdi.
Maçın ilk devresinde başka gol olmadı ve ABD, soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

Copa America'da Arjantin fırtınası


Karşılaşmanın ikinci yarısı olaylarla başladı. 52. dakikada rakibine sert müdahale yapan Antonio Valencia, ikinci sarı karttan kırmızı kartla Ekvador'u 10 kişi bıraktı. Sert hareketi sonrası Valencia ile tartışan Jermaine Jones ise direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 65. dakikada Bobby Wood'un arka direğe attığı pasla bomboş pozisyonda olan Gyasi Zardes, topu boş kaleye göndererek durumu 2-0'a getirdi.

Bu golden sonra Ekvador, ataklarını sıklaştırdı. 74'te sağ kanattan kullanılan kornerde ceza sahası dışındanMichael Arroyo gelişine şık bir vuruşla topu ağlara götürürek farkı bire indirdi.

Farkı bire indirdikten sonra da ataklarını sürdüren Ekvador, bir türlü aradığı golü bulamayınca sahadan 2-1 yenik ayrıldı. ABD, bu galibiyetle adını yarı finale yazdırırken, Ekvador kupaya veda etti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER