DÜNYADAN FUTBOL

50 Müslüman katledilmişti! Haçlılar takımından bomba karar

Yeni Zelanda’nın Crusaders (Haçlılar) takımı, 15 Mart’ta camilere yönelik terör saldırısından sonra ismini ve logosunu değiştirme kararı aldı.

50 Müslüman katledilmişti! Haçlılar takımından bomba karar

Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik 15 Mart’ta yapılan saldırıdan dolayı Yeni Zelanda’nın en büyük Rugby kulübü Crusaders (Haçlılar) ismini ve logosunu değiştirme kararı aldı.

Bu konuda bir araştırma şirketiyle çalışan kulüp, yıl sonuna kadar dini simgelerin ve şövalye imajının tamamen değişeceğini açıkladı. 

''Bu saldırgan bulunuyor''

CEO Colin Mansbridge aldıkları kararın gerekçesini şöyle açıkladı: İlgili görüşleri dikkate alarak, kapsamlı bir değişimde kararlıyız. En önemlisi doğru olanı yapmaya kararlıyız. Haçlı ismi, Müslüman topluma çoğu Ortaçağ’da yapılan haçlı seferlerini hatırlatıyor ve bu saldırgan bulunuyor. 

''Müslümanlar arasındaki birlikteliğe katkı sağlamadığı çok açıktır''

Başkan Steve Tew ise, “Kulübün isminin ‘Haçlılar’ olmasının Hristiyan ve Müslümanlar arasındaki birlikteliğe katkı sağlamadığı çok açıktır. Statükoyu korumak artık geçerli değil” ifadesini kullandı.

50 kişi hayatını kaybetmişti

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Al Nur ve Linwood camilerine 15 Mart'ta düzenlenen terör saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 50 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi yaralanmıştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER