YEREL HABER

5 etaplı bisiklet turunun tarihi belli oldu

Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale valilikleri tarafından ortaklaşa düzenlenen, tur 12-18 Eylül tarihleri arasında konuşacak.

5 etaplı bisiklet turunun tarihi belli oldu

Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale valilikleri tarafından ortaklaşa düzenlenen, ''Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu'' 12-18 Eylül tarihleri arasında konuşacak. 
 
 
Bursa Valisi Şahabettin Harput, konuyla ilgili Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

 
Çok önemli bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Harput, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu Bilecik Söğüt'ten başlayıp, Bursa ve Balıkesir'den geçerek Çanakkale'de sona erecek bisiklet turunun 5 etap üzerinden 463 kilometreden oluştuğunu söyledi.

Harput, bisiklet turunun Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu, genişlediği bölgeler ile Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığı bölgelere spor, kültür, tarih ve turizm açısından önemli katkılarının olacağına inandığını dile getirerek, ''Bisiklet turu, spor, tarih, kültür ve turizmin bir arada olacağı bir organizasyon olacak'' dedi.

Turnuvanın geleneksel hale getirileceğini ifade eden Harput, şunları söyledi:

''Turnuva 5 etap üzerinden koşulacak. Buna göre birinci etap Söğüt, Bilecik, Yenişehir ve İznik arasında olacak. İkinci etap, İznik, Gemlik ve Bursa Tophane'de sona erecek. 3. etap Bursa'dan Mudanya istikametinde devam edip, öğleden sonra Tirilye ve Karacabey'de noktalanacak. 4. etapta ise Karacabey, Bandırma ve Biga'dan geçilecek. Son etap ise Çanakkale Gelibolu'da sona erecek.

Bu anlamlı organizasyon hem bölgesel olarak, hem de güzergah olarak değerli bir anlam ifade ediyor. Biz de bu organizasyonu 12 Eylül'de olarak başlatmayı öngörüyoruz.''

Harput, bisiklet turunun, 18 Eylül'de Çanakkale'de sona ereceğini, programla ilgili her ilin kendi bölgelerinde sporcuların ihtiyaçları, trafik ve sağlık hizmetleri ile ilgili üzerine düşeni yapacağını sözlerine ekledi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER