BEŞİKTAŞ

3 büyükleri izlemek Barcelona'dan daha pahalı

KPMG, Avrupa'daki büyük kulüplerin kombine fiyatlarını ortaya çıkardı.

3 büyükleri izlemek Barcelona'dan daha pahalı

KPMG Futbol ekibinin yaptığı şirket değeri tahminlerinin ışığında kombine bilet fiyatları incelendiğinde oldukça ilginç rakamlar ortaya çıkıyor.

Dünyanın en pahalı oyuncularının top koşturduğu La Liga'da bilet fiyatlarının düşük olduğu, zirvenin Premier Lig'e ait takımlarda olduğu dikkati çekiyor.

BARCELONA'YI İZLEMEK DAHA UCUZ

Örneğin Real Madrid’in en ucuz kombine bileti 223 Euro’dan satılırken Manchester United’ın en ucuz kombinesi 685 Euro’ya denk geliyor.

Kadrosunda Lionel Messi, Luis Suarez ve Neymar gibi yıldızları barındıran Barcelona ise 132 Euro’ya kombine satarak taraftarının ödediği paranın karşılığını veriyor. Katalan ekibinin maçlarını oynadığı Nou Camp’ın 99 bin kişilik yüksek kapasitesi Barcelona’ya düşük fiyatlı bilet satma imkanı tanıyan en büyük neden olarak gösteriliyor.

BEŞİKTAŞ LİSTEYE ALINMADI

Avrupa şartlarına bakıldığı zaman ise Türk takımları ortalamayı yakalamış durumda. Ligde şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş, son yıllarda farklı statlarda maçlarını oynadığı ve farklı bir kombine politikası uyguladığı için listede yer almadı. Ancak Vodafone Arena'da kale arkası en ucuz sezonluk kombine 1000 TL'den satılıyor. Yani 3.30'luk euro kuruna göre değeri 303 euro.

İŞTE DEV KULÜPLERİN KOMBİNE FİYATLARI

Fenerbahçe ise en ucuz kombine biletini 335 Euro’dan satıyor. Galatasaray’ın stadı Türk Telekom Arena’da da en ucuz kombine biletin fiyatı 256 Euro. Rakamlara bakıldığında Galatasaray’ın ve Fenerbahçe’nin bir kombinesinin fiyatına, Barcelona’nın rahatlıkla iki kombinesi alınabiliyor. Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid de iki Türk takımından daha ucuza kombine bilet satıyor.

Kulüp adı Kombine
 
1. Arsenal    1.334
 
2. Tottenham  986
 
3. Liverpool  883
 
4. Chelsea    767
 
5. M.United  685
 
6. Everton    664
 
7. Juventus 500
 
8. PSG  450
 
9. Sevilla  390
 
10. M.City    385
 
12. F.Bahçe  335
 
17. G.Saray  256
 
*Beşiktaş    303

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER