YEREL HABER

2017'nin en güçlü adayı Mersin

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, 2017 yılı için müjdeyi verdi.

2017'nin en güçlü adayı Mersin

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, 2017 yılında 18.'si gerçekleştirilecek olan, Akdeniz Oyunları'na kent olarak ev sahipliği yapmak istediklerini belirterek, en güçlü adayın da yine kendileri olduğunu söyledi.


Mersin'in, 2017 Akdeniz Oyunları'na adaylığı kapsamında Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi'nin geçtiğimiz hafta kentte bir dizi inceleme ve temaslarda bulunduğunu hatırlatan Taşkın, komitenin kentten olumlu izlenimlerle ayrılmasının önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Başta Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu olmak üzere belediyeler, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve kent halkının ortaya koyduğu kararlılığın adaylık konusunda Mersin'in elini güçlendirdiğini kaydeden Taşkın, "Biz, Mersin olarak bu organizasyona ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bunda kararlıyız. Eğer bize gerekli onay verilirse kentteki sporla ilgili tüm altyapı sorunları da çözüme kavuşturulmuş olur" dedi.

Taşkın, 15 gün süren söz konusu organizasyonun 18. ayağını kapsayan, 2017 Akdeniz Oyunları'na Mersin'in yanı sıra Mısır'ın Alexandria, Libya'nın Tripoli ile, Hırvatistan'ın Rijeka ile, İspanya'nın da Tarragona kenti ile aday olduğu bilgisini de verdi.

Emrullah Taşkın, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Akdeniz'e kıyısı olan toplam 23 ülkenin katılımıyla 4 yılda bir organize edilen, Akdeniz Oyunları'nın 2017 yılında gerçekleştirilecek olan 18. ayağına Türkiye adına Mersin olarak sahipliği yapmak istiyoruz. Şu anda aday kentler arasında en güçlü biziz. Umarım 2017 Akdeniz Oyunları'nı kentimizde gerçekleştiririz. Bunu çok ama çok istiyoruz.''

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER