YEREL HABER

2013 Avrupa Şampiyonası Alanya'da

Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, 2013 Triatlon Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılacağını müjdeledi.

2013 Avrupa Şampiyonası Alanya'da
Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, 2013 Triatlon Avrupa Şampiyonası'nın Alanya'da yapılacağını bildirdi.

Türkiye Triatlon Federasyonu'nun 2012 yılı faaliyet programının ilk halkasını oluşturan 2. Triatlon Şurası, Club Hotel Sera'da toplandı.

Açılışta konuşan federasyon başkanı Hamdi Güneş, ''Şura, triatlonun gelişmesini, tanınırlığının artması, yeni sporcuların katılımını sağlayacaktır. Avrupa ve dünya şampiyonalarında, olimpiyat yolunda ilerlememize katkı sağlayacak fikirleri ve yeni ufukları açmak amacındayız'' dedi.

Güneş, 2010 yılında düzenledikleri ilk şurada alınan 48 karardan 41'ini gerçekleştirdiklerini ve aynı yıl 9 merkezde 11 adet yarışma ile triatlon ligini tamamladıklarını söyledi.

Türkiye'de triatlonun çok yeni olduğunu ve kısa zaman içerisinde çok iş yapmanın gururunu yaşadıklarını anlatan Güneş, ''Bu yılki Avrupa Triatlon Şampiyonası, İsrail'in Eilat kentinde yapılacak. 2013 Avrupa Şampiyonası organizasyonu için başvurumuzu yaptık. Avrupa Triatlon Birliği, 2013 Avrupa Şampiyonası'nın Alanya'da yapılmasına karar verdi. Böylece Türkiye'de ilk kez bir Avrupa Şampiyonası'nın yapılmasını sağladık'' diye konuştu.

Balkan Şampiyonası'ndan 2011 yılında 12 sporcunun 9 madalya ile döndüğünü ifade eden Güneş, ''Türkiye'de triatlon sporunu dünya standartlarına çıkarma vizyonu ile birlikte, beraberlik ve başarıyı kendimize misyon edindik'' şeklinde konuştu.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Esat Yılmaer ise dünyada en çok izlenen sporlardan biri olan triatlonun Türkiye'de yeteri kadar ilgi görmediğini söyledi.

Yılmaer, ''Türkiye'de spor denince futbol akla geliyor, kimsenin bilmediği triatlon sporunun Türkiye'de tanıtılması gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak da triatlon sporunun tanıtılmaya ihtiyacı olduğunu, triatlonun tanıtılması için federasyonun bir tırı düzenleyerek, şehirleri gezdirmesini önerdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER