DİĞER HABERLER

17. Akdeniz Oyunları'nda muhteşem kapanış

Mersin'de gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları'nın kapanışı muhteşem bir törenle gerçekleştirildi.

17. Akdeniz Oyunları'nda muhteşem kapanış - Sayfa 1

Mersin'de gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları'nın kapanışı muhteşem bir törenle gerçekleştirildi.

17. Akdeniz Oyunları'nda muhteşem kapanış - Sayfa 2

Mersin Stadyumu’nda organize edilen törene Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi Başkanı Amar Addadi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı.

17. Akdeniz Oyunları'nda muhteşem kapanış - Sayfa 3

ICMG Başkanı Addadi, kapanış törenleri öncesinde yaptığı konuşmada, kısa bir hazırlık süresine rağmen başarılı bir organizasyon yapıldığını vurgulayarak, "Oyunlar mükemmel bir şekilde gerçekleştirildi. Bu Mersin ve Türkiye'nin büyük bir başarısıdır. Hep beraber Akdeniz Oyunları'nda güzel bir sayfa yazdık. Dostluk, kardeşlik ve duygu dolu anlar yaşadık" diye konuştu.

17. Akdeniz Oyunları'nda muhteşem kapanış - Sayfa 4

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersin'in artık unutulmazlar arasındaki yerini aldığını kaydederek, "Olimpik hareket, Mersin'de yeni bir heyecan yeni bir dinamizm ve genç sporcularla buluşmayı başardı. Bismillah dedik yola çıktık. İlk günden itibaren omuz omuza kol kola bu yolu Mersinlilerle, olimpiyat ve Akdeniz Oyunları ailesiyle, hükümetimizle, yerel hizmet birimleriyle kararlı adımlarla adım adım arşınlayarak geride bırakmayı başardık. 47'si altın 126 madalya ile Türk sporcular önemli başarılar kazandılar. Ancak madalyalar bir yana 24 ülkenin gençleri oyunlar köyünde, spor tesislerinde centilmenlik ve sevgiyle birbirlerine kenetlendiler" şeklinde konuştu.