FUTBOL

Salih Uçan İtalya'nın gündeminde! Anneciğim Türk!

Salih Uçan'ın Empoli formasıyla attığı ilk gol İtalya'da geniş yankı uyandırdı.

Salih Uçan İtalya'nın gündeminde! Anneciğim Türk! - Sayfa 1

Takımının Frosinone ile oynadığı maçta sonradan oyuna dahil olan genç futbolcu, 79'da kaydettiği golle skoru 3-3'e getirip takımına bir puanı getiren isim olurken, Çizme'de manşetlere çıktı

Salih Uçan İtalya'nın gündeminde! Anneciğim Türk! - Sayfa 2

Bu gol yalnızca bu sezon değil, Salih Uçan'ın tüm İtalya kariyerindeki ilk golü oldu. 24 yaşındaki futbolcu daha önce iki sezon boyunca kiralık olarak Roma forması giymiş, ancak sarı-kırmızılılarda fileleri havalandıramamıştı. Frosinone karşısında fileleri bulan vuruşu, aynı zamanda Salih'in Serie A'da attığı ilk gol oldu.

Salih Uçan İtalya'nın gündeminde! Anneciğim Türk! - Sayfa 3

Corriere dello Sport 'Salih Uçan Empoli'yi kurtardı. Ne gol ama!' başlığıyla verdiği haberinde, son bölümde sahneye çıkan futbolcunun takımına bir puanı getirdiğini belirterek "Şık bir vole vuruşuyila topu iğne deliğinden geçirdi" ifadelerini kullandı.

Salih Uçan İtalya'nın gündeminde! Anneciğim Türk! - Sayfa 4

Goal.com internet sitesinin İtalyanca edisyonu, Türk futbolcunun golüyle alakalı özel bir habere imza attı. "Roma'da fiyaskoydu. Empoli formasıyla ligideki ilk golünü attı" başlığının kullanıldığı haberde oyuncunun yeni takımında ilk kez sahaya çıktığına dikkat çekilerek "Salih Uçan Serie A'ya golle döndü. Roma'da daha önce iki sezon forma giymişti. Uçan şimdi Empoli'de kendi hikayesini yeniden yazmak istiyor" değerlendirmesinde bulunuldu.