Ümit kalmayınca, telaşta biter

Maçın son anlarında kornerden gelen topu Karius çelmese, belkide şu anda matematiksel olarak şampiyonluğa havlu atmış Beşiktaş’ı konuşuyorduk.

Fatih Ucuz fatihucuz@gmail.com

Beşiktaş en az 3-4 pozisyonda ligimizin en iyi oyuncularına sahip. Burak Ljajic, Vida, Atiba, Adriano gibi oyuncuları hiçbir tek direktör istemiyorum demez.

Hakeza Dorukhan,Kagawa Gökhan Gönül’ü de ekleyebiliriz. Bukadar kaliteli bir kadronun neden şampiyon olamadığı bence enine boyuna sorgulanmalı. Ben futbolu hakemler üzerinden değerlendirmediğim için, konuyu hakeme bağlamayıda çok sığ bir bakış açısı olarak görüyorum.

Şenol hocanın Beşiktaş’taki görev süresinin bitmesine sadece 2 maç kaldı. Doğrusu gelecekte bugünleri arayacağımızı ve Şenol hocayı takdir ile anacağımızı düşünüyorum, pek tabiki bu sezon hariç. İlk iki yılında şampiyonluk yakalayan, Uefa Avrupa liginde çeyrek finale çıkan Şenol Güneş’in takımı, 3.yılında rekorlarla şampiyonlar ligi gruplarından çıkmayı başardı. Lakin bu sezon elle tutulur bir sonuç yok elinde taraftarların. Her iki Fenerbahçe maçını beraberlik ile bitirip üstelik Vodafone Park’ta 3-0 öndeyken maçı bitirmek taraftarı travmatize etti. Galatasaray’a karşı bir maçı kazanıp bir maçı kaybetti.

Geçen hafta Galatasaray’a kaybedip şampiyonluk umutlarını kaf dağının arkasına atan Beşiktaş, taraftarını da stada çekemedi doğal olarak. Taraftarın umudu kalmayınca, telaşı da bitmişti. Kah yeni seçim kazanmış Fikret Orman’a salladılar, kah federasyona, kah Galatasaray’a. Maçın içinde en olumlu tepkileri Sergen Yalçın’a gösterilen sevgiydi. Sergen bence henüz teknik direktör olarak rüştünü ıspatlamadı ama Beşiktaş’ta bir şansı şüphesiz hak ediyor. Şenol Güneş’in vedasından sonraki yaşanacak süreci hep birlikte göreceğiz.

İnsan düşünürken bile yoruluyor belki ama Beşiktaş bu saatten sonra nasıl şampiyon olur bakalım. Bir defa 33.hafta oynanacak Galatasaray-Başakşehir maçı berabere bitmek zorunda. Taraftalardan biri kazanırsa zaten şampiyonluğunu ilan ediyor. Şayet derbi berabere biterse ve Beşiktaş deplasmanda Trabzonsporu mağlup edebilirse, son hafta Galatasaray’ın kaybetmesi ve Başakşehir’in de en azından beraber kalması gerekecek. İhtimal dahilinde mi belki ama çok zor. Beşiktaş bir taraftan mali sorunlarla uğraşırken, bir taraftan da kadroyu koruyup gelecek sezona en iyi şekilde hazırlanmak zorunda. Zira seneye bu yarışın içinde Fenerbahçe ve Trabzonspor da olacak..