Avcı ve Beşiktaş

Fatih Ucuz fatihucuz@gmail.com

Şenol Güneş Başarılı

Beşiktaş’ta bir devir kapandı. Şenol Güneş 4 yıllık hizmet süresi ardından Milli takımın yolunu tuttu. 4 yıllık periyotta 2 şampiyonluk, bir Uefa Avrupa ligi çeyrek finali, birde şampiyonlar liginde grup birinciliği akıllarda kalan başarılar oldu. Ben Şenol Güneş’in bu süreci başarılı geçirdiğini düşünüyorum. Şenol hocanın geldiği ilk yıldaki kadrosu ile son maçtaki kadrosunu karşılaştırmak bile, bize yeterince fikir verebilir. Bu kadar kadro sirkülasyonuna rağmen Şenol hoca kuyruğu dik tutmayı hep başardı. Beşiktaş’lılar Şenol Güneş’i özleyecekler..

FFP ve Mali durum

Geçtiğimiz sezon sonunda Uefa yayımladığı rapor ile tabiri caizse Beşiktaş’ın yakasından düştüğünü açıkladı. Aynı raporda İtalyan devi İnter’in de artık takipten çıkarıldığından bahsedildi. İnter yıllardır ezeli rakibi Juventus’a bıraktığı meydanı,bu sezon boş bırakmayacak. M.United’ın Belçikalı forveti Lukaku için sürekli fiyat arttırıp duruyorlar,yani transfer piyasasına agresif bir giriş yaptılar. İnter’in durumu bizi neden ilgilendiriyor diyeceksiniz. İnter de tıpkı Beşiktaş gibi kendi liginin en büyük takımlarından. Sabırla FFP anlaşmasının sona ermesini beklediler ve anlaşma biter bitmez ciddi bir kadro oluşturmak için kolları sıvadılar. Beşiktaş’ta ise durum farklı. Belki FFP anlaşması bitti ama Beşiktaş’ta ikinci feda dönemi başladı. Beşiktaş yönetiminin FFP sonrası iddialı bir kadro kurmak için hazırlıklı olması gerekirdi.

Avcı ve Beşiktaş

Abdullah Avcı’yı yıllardır takip ve takdir ediyoruz. Başakşehir gibi geçmişi ve taraftarı olmayan bir kulubü neredeyse 5.büyük takım yapmayı başardı. Lakin ilgimi çeken durum, Abdullah hocanın bunca övgülere rağmen kariyerinde henüz bir kupa almamış olması. Belki de Abdullah hoca için Beşiktaş artık doğru adres. Tıpkı Şenol Güneş gibi becerilerini sergileyebileceği bir takımda. Üstelik Beşiktaş taraftarının ülke sınırını aşan bir şöhreti var. Tek dez avantajı; malum ekonomik koşullardan dolayı istediği transferi yapamayacak olmasıdır. Abdullah Hoca Beşiktaş birlikteliği her iki taraf içinde doğru zamanda, doğru bir buluşma. Fenerbahçe,Trabzonspor ve Galatasaray’ın hepsinin aynı anda sezona bukadar iddialı başladığı başka bir sezon hatırlamıyorum ben yakın zamanda, bu minvalde bizi güzel bir lig bekliyor.