SPOR MEDYASI

Fatih Altaylı: Arda Turan gökdelenin tepesinden atladı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Şarkıcı Berkay ile karıştığı olaylar yüzünden 12,5 yıllık hapis istemiyle karşı karşıya kalan Arda Turan'ın bu duruma kendisinin düştüğünü dile getirdi.

Fatih Altaylı: Arda Turan gökdelenin tepesinden atladı

Fatih Altaylı, Fatih Kuşçu'nun sunumuyla Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati programında spor gündemini değerlendirdi.

"ARDA TURAN'I TEDAVİ ETTİRMEK LAZIM"...Arda Turan hakkında 12,5 yıl hapis istenmesini değerlendiren Altaylı, "Suç işleyen ilk futbolcu Arda değil, muhtemelen son futbolcu da olmayacaktır. Pek çok futbolcunun başı geçmişte de belaya girdi. Tanju Çolak mesela, Alaattin Çakıcı ile dostluğu vardı o dönemde bir gece kulübüne gelip havaya ateş ettiler. Silahla Galatasaray Spor Kulübü tesisleri içinde potalara ateş etti. Galatasaray da onu derdest edip yolladı. Arda'nın durumu biraz vahim çünkü Tanju kimseye silah çekmedi, kimseyi yaralamadı. Arda bu hale düşmedi. Arda o hale atladı! Arda, gökdelenin tepesinden atladı! Ama bu zaten geliyorum diyordu. Kimse için sürpriz değil bu durum. Arda, adım adım adım kendini oraya götürdü. Kulüp yönetimlerinde sorunlar var bence. Arda'nın şu hallerini görünce onu psikoloğa, psikiyatra yollamak lazım. Bu da ayıp bir şey değil. Tenisin en önemli adamı Federer'in gençliği bir felaket! Çok yetenekli ancak öfke kontrol sorunları vardı. Antrenör ve menajerleri psikoloğa yolluyorlar, yıllar süren tedavi görüyor. Arda, zıvanadan çıktı çıkacak. Gidişat belli, zaten kültür altyapısı buna uygun. Her yeri tutarsız, bir ara siyasete merak saldı, garip garip mesajlar veriyordu. Söylediklerinin önemi yok ama bunun altyapısı buna uygun değil, arkasından bu serserilikler... Bu çocuğu tedavi ettirmek lazım. Kendi de sorun görmedi ve iş bu noktaya geldi. Rezillik! Evde karnı burnunda hamile karını bırakıp gece çıkıyorsun, evli başka bir kadına tekliflerde bulunduğun iddia ediliyor, bin tane tevatür dolanıyor." yorumunda bulundu.

Arda Turan'ı rezil eden yazı! Hemen kovun...

Arda Turan'la ilgili konuşamaya devam eden Altaylı şunları söyledi: "Arda'nın kayıplarına bakalım şimdi; bir, toplumdaki saygınlığını çöpe attı. Diyebilir ki 'Banane toplumdan' Peki, sen 3 4 sene daha futbol oynayacaksın, her sene 3-4 milyon Euro'dan, 15 milyon Euro'yu da attın mı çöpe! Reklam gelirini, şunu bunu attın mı? Attın. Kendini sıfırladı! Bundan sonra kim Arda'yla görünmek ister? Hadi oynatsınlar reklamlarında! Bu saatten sonra Arda'ya kimse yaklaşamaz. Çünkü bir pişmanlık göstergesi de yok hala atarlı, giderli hallerde! Hadi öfkene kapıldın, sarhoş olup kafa attın, gece hastaneye gidiyorsun! Yanında eşin, dostun da mı yok? Burak Yılmaz 'Ben görmedim' diye savunacağına 'Arda ne yapıyorsun, manyak mısın ne tabancası?' demesi lazım!"

Arda Turan'ın 1,5 yıllık ibretlik hikayesi

"ARDA'YA DESTEK VERDİĞİME PİŞMANIM"...Arda Turan'ın bu duruma nasıl geldiğiyle ilgili konuşmayı sürdüren Altaylı, "Sorumluluk kimde? Biri kendini balkondan aşağı atmışsa sorumluluk kimdedir? Yeterince destek verildi. Ben mesela destek verdiğim için pişmanım. Fatih Terim'e karşı Arda'yı savundum, genç bir adam, çocuk diye söyledim. Ama bu çocukluğu falan aştı, bu kabadayılığa vardı. Adamlık ona buna horozlanmak değildir, adamlık bir tavırdır. Karışmak bana da kimseye de düşmez ama adamsan karnı burnundaki karını evde bırakmazsın. Bunları yapıp 'Adamlık' diyemezsin. Konuşmaya değmez" ifadelerini kullandı.

"ARDA ANLADIĞIM KADARIYLA KAZANILMAK İSTEMİYOR"...Fatih Kuşçu'yla programdan önce konuşan ve "Ben oyuncuyu kazanmaktan yanayım ama karar yönetimimizin" diyen Abdullah Avcı'nın bu açıklaması üzerine konuşan Altaylı, "Arda'yı kazanmak için bugüne kadar elimizden gelen her şeyi yaptık ama o kazanılmak istenmiyor anladığım kadarıyla. Biz kimsenin sorumlusu değiliz, biz ne yapabiliriz? Şöhretli, dünya kadar para kazanan, aklı başında insanlar. Menajeri, teknik direktörü, kulüp başkanı, anası babası yok mu? Ben ne yapacağım? Arda'nın basın danışmanı var, ne yapar bunlar? Sen basın danışmanından önce akıl danışmanı tut, senin sorunun basın değil ki aklın!" dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER