Vedat Muriqi gönlündeki takımı açıkladı

Çaykur Rizespor'da parlayan ve birçok takımın transfer listesinde yer alan Vedat Muriqi, kendini Galatasaray'a daha yakın gördüğünü açıkladı.

Kosovalı oyuncu, sarı-kırmızılıları tercih etmek için birçok nedenin bulunduğunu söyledi, “Kendimi geliştirebilir ve iyi yerlere gelebilirim. Şampiyonlar Ligi’nde yer alan ve başarı odaklı bir teknik direktörleri var. Fenerbahçe’de ise beni belirsizlik bekliyor” diye konuştu.
 
Çaykur Rizespor’un bu sezonki yükselişinde önemli katkısı bulunan ve attığı gollerle adından söz ettiren Vedat Muriqi, Fenerbahçe’nin ardından Galatasaray’ın da gündemine gelmişti. Kosovalı oyuncunun gönlünün de Cim-Bom’dan yana olduğu ortaya çıktı.
 
Karadeniz ekibinin forveti, tercihini sarı-kırmızılılardan yana kullanmak istediğini söyledi. Fenerbahçe’nin uzun süredir peşinden koştuğu Kosovalı golcü, Galatasaray’ın da ilgisini duyunca bununla ilgili düşüncelerini menajeri Haluk Canatar ve yakın çevresiyle paylaştı. 25 yaşındaki oyuncu, “Fenerbahçe de Galatasaray da çok büyük kulüpler. Ancak sarı-kırmızılıları tercih etmem için birçok nedenim var. Her şeyden önemlisi, Galatasaray formasıyla hayallerime kavuşabilirim. Kendimi geliştirebilir ve daha iyi yerlere gelebilirim. Şampiyonlar Ligi’nde yer alan ve her zaman başarı odaklı bir teknik direktörleri var. Fatih Terim gibi bir hoca ile çalışma düşüncesi bile beni heyecanlandırıyor. Fenerbahçe’de beni bir belirsizlik bekliyor. Transferde benim tercihim belirleyici olacaksa Galatasaray bana daha uygun” diye konuştuğu öğrenildi. 
 
Çaykur Rizespor formasıyla geçen sezon Süper Lig’de 17 golü, 8 asisti bulunan Kosovalı forvet ile Fransa’dan Toulouse ile İspanya’dan Celta Vigo ve Getafe kulüpleri ilgileniyor.
 
Dört sezon önce Arnavutluk’un KF Teuta takımından Giresunspor’a gelen Vedat Muric, iki yıl sonra Gençlerbirliği ile mücadele etti, son olarak da Çaykur Rizespor formasını giydi.

Günün Önemli Haberleri