YAZARLAR

Bayram coşkusu

Sene başından beri uçuyor olduğu sanılan Galatasaray ile Beşiktaş arasında bir puan var sadece ve ben hem kadro hem oyun kalitesinde Beşiktaş’ın önde olduğunu düşünüyorum.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Tüm Ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi Saygı, Rahmet ve Şükranla anıyorum.

Kimi teknik direktörler ofansı kimileri defansı ön planda tutar. Şenol Hoca tabiri caizse ‘Ofans uzmanı’ bir teknik direktör. Takımlarını hem ofans varyasyonları üzerine çalıştırır hemde ofansif futbolcularının extra özellikleri olsun ister. Babel,Q7, Talisca gibi.. Beşiktaş sezon başından beri 9 ve 10 numaralarından extra fayda görmedi hatta Beşiktaş standartlarını bile yakaladıkları söylenemez. Hal böyle olunca dün yeni bişey denedi ve 10 numara pozisyonunda Mustafa’ya şans verdi. Maç öncesi Şenol hocaya mikrofon uzatsalar eminim o da Mustafa’dan bu katkıyı beklemiyordu.. 

Genk maçında gelen taraftar tepkisi Şenol Güneş döneminde bir ilkti ve belliki futbolcular bu duruma çok içerlemişler. Maça süper başladı Beşiktaş. Önde baskı, pres, ikili mücadelelerde extra hırs. Şansta yaver gitti ilk olgun atakta gol de geldi. Hemen arkasından rakip 10 kişi kalınca maçın kalan kısmı 29 Ekimle de birleşti ve tamamen bayram havasında geçti. Q7’nin kaçırdığı penaltı bile bozamadı keyifleri. Zaten penaltı sonrası rakip 9 kişi kalmış ve Şenol hocanın öldürücü hamlesi gelmişti. Oğuzhan yerine Medel’i almak kağıt üzerinde ofansif oyuncu çıkarıp defansif oyuncu almak gibi görünsede aslında Şenol Hoca tüm ortasahanın hakimi olup atak devamlılığını sağlamak istemişti. Bunu da başardı zaten, Beşiktaş 2 gol daha buldu. 

İlginç bir durum var; sene başından beri uçuyor olduğu sanılan Galatasaray ile Beşiktaş arasında bir puan var sadece ve ben hem kadro hem oyun kalitesinde Beşiktaş’ın önde olduğunu düşünüyorum. Pepe, Babel, Ljajic’in takıma dönmesiyle ve devre arası iyi bir 9 numara transfer ile Beşiktaş yakın geçmişteki parlak günlerine dönecektir.

Yorumlar
TREND HABERLER