SÜPER LİG

Kartal'ın hakem isyanı haklı mıydı?

Sivasspor ile sahasında berabere kalan Beşiktaş'da yine maçın hakemine yönelik tepkiler vardı... Peki hakem nasıl bir karşılaşma çıkarttı...

Kartal'ın hakem isyanı haklı mıydı?

Beşiktaş İnönü'de Sivasspor'la 2-2 berabere kalarak 1 puana razı oldu... Siyah-beyazlı futbolcular maç sonrası Hakem Kuddusi Müftüoğlu'na sert tepki gösterdiler.. Peki karşılaşmanın hakemi neler yaptı...

İşte hakem otoritelerinin yorumları...

Serdar Tatlı -Maçın hakemi ne yaptı?-

Geçen haftaki çok konuşulan maçın ardından Kuddusi için bu maç zordu. Gerek ilk yarıda gerekse ikinci yarının bazı bölümlerinde ve maç sonrasında özellikle Beşiktaşlı oyuncuların agresif hareketleri gözlerden kaçmadı. Beşiktaş seyircisinin maç boyunca yapmış olduğu küfürlü tezahürat oyunun havasını değiştirdi. Adeta bahane arar bir görüntü sergilediler. Bu tezahüratlar oyuncuları da gerdi. Maç sonrasında arkadaşlarını sakinleştirmeye doğru giden Bobo, yardımcı İsmail Şencan’a karambolün içerisinde yumruk vurdu. Brezilyalı’nın direkt kırmızı kart görmesi gerekirdi. Arkadaşlarını sakinleştirmeye giden İbrahim Üzülmez de hakeme yaptığı sportmenlik dışı hareket sonrasında kart görmeliydi. Ancak başta da söylediğimiz gibi hakem için gerçekten zor bir maçtı. Pozisyonlara gelince, 15’inci dakikada Sivassporlu Cihan ceza alanı içerisinde topla buluştuğu anda Sivok topa ayağını uzatıyor. Ne Cihan’a ne de topa temas ediyor. Cihan da takılıp düşüyor. Devam kararı doğru. 22’nci dakikada topsuz alanda Fink, Sedat’ın midesine doğru koluyla vurarak sert bir hareket yaptı. Bu hareketin karşılığında hakemin verdiği faul kararı yetersiz kaldı. Kırmızı da olmalıydı. 58’inci dakikada Tello’nun ortasında topla buluşup kafa vuruşuyla gol atan Bobo’nun pozisyonu ofsayt değildi. 74’te Bobo ceza alanında iki Sivaslı oyuncunun arasına girdi. Yasin, Bobo’nun koşu yolunu baldırını kullanarak engelledi. Pozisyon penaltı olmalıydı. Devam kararı yanlıştı. Uzatmalarda Mehmet Yıldız-İbrahim Kaş mücadelesinde iki oyuncu da birbirlerini tutuyorlardı, yardımcının Sivas aleyhine faul kararı gereksizdi. Yine uzatmalarda Bobo kendini Sivaslı oyuncuya yaslayıp yere düştü. Devam kararı doğruydu. Bitiş düdüğüyle Beşiktaşlı oyuncuların gösterdiği tepkiler ise son derece gereksizdi.

Metin Tokat -Müftüoğlu penaltıları atladı-[page_end]
Metin Tokat -Müftüoğlu penaltıları atladı-

Beşiktaş seyircisinin karşılaşmanın başından itibaren devamlı yaptığı çirkin tezahürat tansiyonu yükseltti.

Kuddusi Müftüoğlu, sakin ve kendinden emin tavırlarına rağmen gergindi. Cihan, ceza alanında Rüştü ile karşı karşıya kaldığı anda Sivok’un arkadan kayarak yaptığı kontrolsüz hareketi ile yerde kaldı. Pozisyon penaltıydı ve bariz gol şansıydı. Bu yüzden Sivok’a kırmızı kart çıkarmalıydı. Müftüoğlu’nun önü açıktı. Eğer pozisyona inanmadıysa Cihan’a hakemi aldatmadan sarı kartını göstermeliydi.

Fink’in topsuz pozisyonda Sedat’ın karnına vurduğu dirseği göremedi. Yardımcı ve 4. hakeminden gerekli desteği alamadı. Tecrübesi ile hissederek faulü verdi. Fink’e sarı kart da çıkarmalıydı. İlk yarının son dakikası içinde topu tutan Rüştü’ye, Hayrettin dikkatsiz şekilde çarptı. Pozisyonu önce devam ettirdi. Sonra Rüştü itiraz edince faulü gecikmeli olarak verdi. Hayrettin’e ise gereksiz bir sarı kart gösterdi.

İkinci yarıda ikili mücadelelere izin vererek maça tempo kazandırdı. Ceza alanında Bobo topu iki rakibinden kurtardığı anda Yasin’in baldırı ile koşu yolunu kapaması nedeniyle yerde kaldı. Bu pozisyon da penaltıydı. Uzatmalarda yardımcı hakemin uyarısı ile Mehmet Yıldız-İbrahim Kaş ikili mücadelesine faul vererek gollük bir Sivasspor atağını engelledi. Oyun alanı içinde benzer pozisyonları devam ettirmişti.
Maç sonu Beşiktaşlı oyuncuların aşırı itirazlarında disiplin uygulamasını gerektiği şekilde kullanamadı. Özellikle İbrahim Üzülmez’e yardımcı hakemine yaptığı hareket ve üzerlerine koşmasını kartsız geçiştirdi. Müftüoğlu, bu sezonun en başarılı hakemi olmasına rağmen karşılaşmadaki olumsuz hava nedeniyle faul ve kart uygulamalarında tutarlı kararlar veremeyince genel yönetimi vasatın altında kaldı.

Erman TOROĞLU- Horozlar öttü ama-[page_end]
Erman TOROĞLU- Horozlar öttü ama-

Kuddusi Müftüoğlu iyi niyetle maç yönetmeye kalktı. O da bir yere kadar. Ne yapsın çocuk? Büyük kulüp başkanları soyunma odasını basıp onlara bağırıyorlar. Onlar da bu kadar idare ediyorlar. Süper Ligimiz maaşallah çok güzel gidiyor. Saygı değer kaliteli bir lige sahibiz. Allah herkesi bulunduğu mevkide mesut etsin.







Muhittin Boşat -Müftüoğlu 2 penaltı, 2 kırmızıyı yedi[page_end]
Muhittin Boşat -Müftüoğlu 2 penaltı, 2 kırmızıyı yedi

Beşiktaş’ın geçen hafta yaşadığı olayların etkisi altında kaldığı açıkça belli olan hakem Kuddusi Müftüoğlu sonucu etkileyen önemli hatalar yaptı.

14’te Cihan’ın, Beşiktaş ceza alanı içinde kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda ofsayt yoktu. Sivok’un sol ayağı ile Cihan’ın sağ ayağına yapmış olduğu darbeden dolayı rakibini düşürmesi Sivasspor lehine penaltıyı gerektiriyordu. Bariz gol şansının engellenmesinden dolayı da Sivok’un kırmızı kart görmesi lazımdı. Hakem çok önemli bir hata yaparak oyunu devam ettirdi.

21’de Fink topsuz alanda Sedat’ın karnına vurduğu dirsek darbesi nedeniyle şiddetli hareketten dolayı kırmızı kart görmeliydi.

74. dakikada Sivasspor ceza alanı içinde Yasin’in sağ dizi ile Bobo’ya yapmış olduğu darbe sonucunda rakibini düşürdüğü pozisyonda penaltı vermesi gereken hakem oyunu devam ettirerek önemli bir hata daha yaptı.

Ali Aydın -Müftüoğlu eski günlerini arattı  [page_end]
Ali Aydın -Müftüoğlu eski günlerini arattı -


Her şeyden önce şunu söylememiz lazım. Tribünlerden, kişiler için yapılan olumsuz tezahüratlarla ilgili talimatlar kaldırıldı.

Bundan dolayı hakemin uygulayabileceği ya da yaptırabileceği hiçbir anons yoktu. Bu konuda sadece müsabakanın Futbol Federasyonu temsilcisi görevlendirilmiştir. Onun da yetkisi olayı yalnız maç sonunda raporuna yazmakla sınırlıdır. Kuddusi Müftüoğlu, dün akşam diğer maçlarını biraz arattı.

Bazı faullerde yorum hatası yapsa da önemli pozisyonlarda sonuca etki edebilecek kararlar vermedi. 15. dakikadaki Sivasspor atağında Cihan'a, 75. dakikadaki Beşiktaş atağında Bobo'ya rakipleri tarafından bir temas yoktu. Dolayısıyla penaltı kararları verilmedi, oyunu devam ettirdi. Müftüoğlu, gösterdiği sarı kartlarda haklıydı. Mücadele sonunda da kurallar gereği hakem sahayı terk edinceye kadar kart çıkartabilir. Bu kural kapsamında yardımcı hakemine yaptığı hareketten dolayı Bobo'nun gördüğü sarı kart doğruydu. Ancak arkadaşlarını ayırdıktan sonra yardımcısına tehditkâr bir şekilde itiraz eden kaptan İbrahim Üzülmez'in kart görmemesi yanlıştı. 22. dakikada Fink'in, duran top öncesi rakibi Sedat'a bilerek bir kolla vuruşu var. Fazla şiddetli gibi olmasa da kırmızı kart olabilirdi. Ama kartsız geçiştirilmesini anlamak zordu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER