Barcelona'nın Neymar'ın oyun stiline uygun bir takım olduğunu da belirten Brezilyalı çalıştırıcı, "Barcelona futbol olarak bize benzeyen ve futbol oynamaktan keyif alan bir takım. Neymar için en doğru kulübün Barcelona olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin transfer teklifi götürmeye hazırlandığı Neymar'ı uyarmayı da ihmal etmeyen Ramalho, "Neymar transfer tercihini en doğru şekilde yapmalı ve kesinlikle 2014 Dünya Kupası'ndan önce Brezilya'dan ayrılmamalı." şeklinde konuştu.
Ballon d'Or ödülü için Messi'yi favori gördüğünü de sözlerine ekleyen Muricy Ramalho, "Messi herkesten farklı bir oyuncu. Iniesta da dünyanın en iyi futbolcularından biri ancak tüm rekorları kıran ve unutulmaz işler başarmaya devam eden Messi ödülü kazanacaktır." diyerek sözlerine son verdi.
