Galatasaray Başkanı Adnan Polat ile Adnan Öztürk dün bir araya geldi. Polat, "3 Mayıs'tamahkeme seçime izin vermez ve tedbir kalkmazsa topluca istifa edeceğiz" ifadesini kullandı
Gazete sayfalarına ve ekranlara mahkeme, kaos, iç savaş başlıkları ile her gün konu edilen Galatasaray'da iç barışın sağlanması adına dev bir adım atıldı.
Adnan Polat ve yönetim kurulunun istifa kararını Başkan Adnan Polat sıcağı sıcağına muhalefetin önemli ismi Adnan Öztürk'e açıkladı.
14 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan olağanüstü seçimli genel kurulda başkan adayı Ünal Aysal'ın listesinde yer alan Adnan Öztürk ile Galatasaray Başkanı Adnan Polat arasındaki geç kalmış zirveden konsensüs çıktı.
Polat Holding'in Mecidiyeköy'deki merkezinde yaklaşık 1.5 saat süren zirvede, karanlık günler geçiren sarı-kırmızılı camianın bu durumdan nasıl çıkarılacağı konusunda iki liderin fikir alış verişinde bulunduğu öğrenildi.
Son seçimde 2300 oy aldığına dikkat çeken ve bu topluluğa karşı sorumluluğu olduğu için görüşme talebinde bulunduğunu Polat'a aktaran Öztürk'ün, "Başkan sen ve ekibin zor bir dönemden geçiyorsun. Kan değişikliğinin zamanı gelmiş, geçmiştir bile. İnatlaşmanın, kulübü mahkemelere taşımanın kimseye faydası olmaz. Hepimiz bu tablodan rahatsız oluyoruz. Önemli olan bu saatten sonra da dost kalabilmek" diye konuştuğu belirtildi.
Adnan Öztürk'e anlattı
Polat'ın Öztürk'e güvence vererek "Merak etmeyin. Benim ve yönetici arkadaşlarımın istifa mektubu hazır. 3 Mayıs'taki ara duruşmadan tedbirin kalkmaması kararı çıkarsa o zaman topluca istifa ederiz. Kulübün önünü açarız" şeklinde konuştuğu belirtildi.
Polat ile Öztürk görüşmesi sırasında hukukçuların da hazır bulunduğu ve süreçle ilgili değerlermelerin yapıldığı belirtildi.
Bu arada İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası, sarı-kırmızılı kulübe, mahkeme kararı kesinleşene kadar kendilerine yapılan başvuru ile ilgili yorumda bulunmayacağını bildirdi. Yazıyla beraber seçimin iptal edileceği iddiaları yalanlandı.
